Kumaja verkosto

Kumahdus 8/2020

Hei,
Elokuu on ehtinyt yli puolivälin ja nyt postilaatikkoihin ehtii myös Kumahdus. Kumahdus on uutiskirje Kumajan uusimmista kuulumisista ja tapahtumista.

Saat uutiskirjeen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa.

Aiheina tällä kertaa:
  1. Kumajan kuulumiset
  2. Uudenmaan Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeet ja rakenneuudistushankkeet käynnistymässä
  3. Miten kehittää Uudenmaan järjestöjen yhteistyötä ja vaikuttavuutta? Vielä ehdit vastata Kumajan kyselyyn
  4. Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumi III 1.10.2020
  5. Save the date: Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen verkosto kokoontuu 19.10.
  6. Kumajan kyläilykierros
  7. Muutoksia Kumajan tiimissä

1. Kumajan kuulumiset

tapahtuma-kumaja-19
Kesälomat alkavat olla ohi ja töitä tehdään myös Kumajassa täyttä vauhtia. Alkusyksyn asialistalla ovat etenkin Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeet sekä 1.10. järjestettävä Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumi III.

Korona on tuonut myös Kumajan työhön muutoksia, kun tilaisuudet pidetään ja asiat hoidetaan pääosin etänä. Näin syksyn lähestyessä on helpottavaa huomata, että kevään aikana asioita on saatu eteenpäin ja uusia toimintamalleja ja -menetelmiä on otettu ketterästi käyttöön. Me Kumajassa seuraamme korona-tilanteen kehittymistä tarkasti ja sopeutamme toimintaamme siten, että yhteistyökumppaneidemme ja työntekijöidemme terveys on etusijalla.Järjestöjen toiminnankuvauksen käsikirja valmiiksi


Suuret kiitokset kaikille, jotka ovat osallistuneet järjestöjen toiminnankuvausta käsitteleviin työpajoihin tai muuten kommentoineet käsikirjoitusta. Nyt Sosiaali- ja terveysjärjestöjen terveyttä ja hyvinvointia edistävä toiminta Uudellamaalla -käsikirja on valmis ja julkaistaan pian. Käsikirjaa esitellään myös kolmannessa Kumajan järjestämässä Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumissa.

Järjestö 2.0 -blogisarja jatkuu


Kumaja on osa valtakunnallista Järjestö 2.0 -ohjelmaa. Ohjelmassa mukana olevat järjestöhankkeet ovat aloittaneet yhteisen blogisarjan, jossa kerrotaan saavuttamistamme tuloksista. Vuonna 2017 alkaneissa hankkeissa on ehditty tehdä paljon ja eri puolilla maata on saatu kiinnostavia tuloksia liittyen esimerkiksi järjestöjen yhteistyön ja työn vaikuttavuuden edistämiseen. Jaamme blogit aina uuden tekstin ilmestyttyä Facebook- ja Twitter-kanavillamme - kannattaa siis seurata niitä.

Kumaja viestii verkossa

Kumajan verkkosivut löytyvät osoitteesta kumaja.fi.
Verkkosivuilla kerrotaan aina uusimmat uutisemme sekä ilmoitetaan ensimmäisenä tulevista tapahtumistamme.
Somessa pääset seuraamaan Kumajaa Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja LinkedInissä

2. Uudenmaan Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeet ja rakenneuudistushankkeet käynnistymässä

tussitaulu-uutiskirje
Uudenmaan Tulevaisuuden sosiaali- ja terveys (sote)-keskus -ohjelman hankkeiden ja sote-rakenneuudistushankkeiden käynnistys alkoi Sosiaali- ja terveysministeriön annettua valtionavustuspäätöksensä kesäkuun lopussa. Uusimaa sai lähes 50 miljoonaa euroa valtionavustusta asukkaittensa sote-palveluiden yhdenvertaisen saatavuuden, oikea-aikaisuuden ja jatkuvuuden parantamiseksi sekä palvelujen järjestämistehtävän yhtenäistämiseksi ja kehittämiseksi …
Lue lisää

3. Miten kehittää Uudenmaan järjestöjen yhteistyötä ja vaikuttavuutta? Vielä ehdit vastata Kumajan kyselyyn

maailmanpyora_uutiskirje
Vuoden 2020 järjestökysely on vielä tämän viikon auki. Suuret kiitokset kaikille vastanneille! Mikäli järjestösi ei ole vielä vastannut, tee se vaikka heti. Kumajan tehtävänä on kehittää sekä uusmaalaisten järjestöjen keskinäistä yhteistyötä että järjestöjen yhteistyötä julkisen sektorin kanssa.
Vastauksienne avulla voimme löytää järjestöjä parhaiten palvelevat yhteistyön muodot ja vaikuttamistavat.

Kyselyyn vastaaminen on helppoa ja vie noin 15 minuuttia. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kolme kirjapalkintoa.

Kyselyyn vastataan täyttämällä verkkolomake: https://link.webropolsurveys.com/S/0C13AC27E50458B2

Raportoimme tuloksista syksyn mittaan.

4. Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumi III 1.10.2020

Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumi III
Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumi III järjestetään torstaina 1.10. klo 9.30-16. Teemana on tänä vuonna vaikuttava yhteistyö.

Puhujiksi ovat varmistuneet aluekoordinaattori Miia Ståhle (THL), viestintäkoordinaattori Essi Lindberg (Palkansaajien tutkimuslaitos), toimitusjohtaja Petri Virtanen (Itla), järjestöyhteistyön koordinaattori Maria Tiilikkala (Espoon kaupunki) ja asiakasohjauksen päällikkö Leena Säkäjärvi (Keusote).

Tilaisuus järjestetään Iiriksessä, mutta siihen on mahdollisuus osallistua myös etänä. Lisäksi tallenteet ovat nähtävillä Kumajan verkkosivuilla jälkikäteen. Seuraamme tarkasti koronatilanteen kehittymistä ja huomioimme ajankohtaisen ohjeistuksen ja osallistujuen turvallisuuden järjestelyissä.

Avaamme ilmoittautumisen pian!

5. Save the date: Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen verkosto kokoontuu 19.10.

lautakasa_uutiskirje
Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen verkosto kokoontuu etätapaamiseen 19.10. klo 12-15. Aiheina ovat koronan vaikutukset erityisryhmiin ja sote-järjestöjä uhkaavat rahoitusleikkaukset. Ilmoittautuminen avataan myöhemmin tarkemman ohjelman valmistuttua. Varaa aika kalenteriisi jo nyt!

6. Kumajan kyläilykierros

hyvisuutiskirje
Kumaja kylässä -sarjassamme tutustumme erilaisiin järjestöihin - käymällä kylässä.

Kumaja kyläili Teamsin välityksellä Hyvis – Hyvinvointia yhteisvoimin hankkeen Olga Liukkosen ja Alena Markavan luona. Hyvinvointia yhteisvoimin -hanke, tuttavallisemmin Hyvis, on Suomen Venäjänkielisten keskusjärjestön STEA-rahoitteinen hanke, joka alkoi vuonna 2018.
Lue lisää

7. Muutoksia Kumajan tiimissä

ihmisiä pöydän ääressä
Kumajan henkilöstössä on tapahtunut muutoksia kesän aikana.

Paula Oittinen on siirtynyt elokuussa toisiin tehtäviin.

Itä-Uudellemaalle puolestaan palasi perhevapailta Kumajan asiantuntija Elisa Lipponen.

Kaikkien kumajalaisten yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta.