Kumaja verkosto

Kumahdus 2/2018

Hei,

Tervetuloa helmikuun Kumahduksen pariin! Kumahdus on uutiskirje Kumajan uusimmista kuulumisista ja tapahtumista. Saat uutiskirjeen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa.

Aiheina tällä kertaa
  1. Kumajan kuulumiset
  2. Mitkä ovat järjestöjen vaaliteemat maakuntavaaleissa - vaikuta pelaamalla
  3. Järjestöt innokkaita vaikuttamaan sote- ja maakuntauudistukseen, kertoo Kumajan kysely
  4. Kumajatreffit Lohjalla
  5. Kumaja hakee aluekoordinaattoria Itä-Uudellemaalle

1. Kumajan kuulumiset

tapahtuma-kumaja-19
Talvi on jo pitkällä ja Kumaja-kumppanuusverkoston alkuvuoteen on myös mahtunut paljon.

Tammikuussa järjestettiin Kumajan verkostotreffit Vantaalla sekä Porvoossa. Vantaalla paikalla oli ennätysmäärä osallistujia ja Porvoossakin väkeä oli mukavasti. Keskustelu oli Kumajatreffeille tyypilliseen tapaan vilkasta, niin sotesta kuin järjestöjen yhteistyöstä Uudellamaalla. Lue lisää treffeistä täällä.

Kumaja on myös tiivistänyt entisestään yhteistyötään Uudenmaan maakuntaa valmistelevan Uusimaa2019-hankkeen kanssa. Tuloksena tästä järjestöille on kevään mittaan tiedossa erilaisia tapoja vaikuttaa sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun. Näistä kerromme niin pian kuin voimme - kannattaa seurata viestintäämme!

Kumaja viestii verkossa

Kumajan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.kumaja.fi.
Verkkosivuilla kerrotaan aina uusimmat uutisemme sekä ilmoitetaan ensimmäisenä tulevista tapahtumistamme.
Somessa pääset seuraamaan Kumajaa Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja LinkedInissä

2. Mitkä ovat Uudenmaan järjestöjen vaaliteemat maakuntavaaleissa? Vaikuta pelaamalla

valkoisia kirjaimia veistoksena sinistä taivasta vasten
Maakuntavaalit järjestetään näillä näkymin lokakuussa 2018. Maakuntavaaleissa järjestöillä on hyvä tilaisuus tehdä näkyväksi tärkeää toimintaansa ja vaikuttaa yhdessä siihen, että tulevat Uudenmaan maakunnan päättäjät arvostavat järjestöjä.

Vaikuta vaaliteemoihin pelaamalla

Mutta mitkä ovat järjestöille ne tärkeimmät vaaliteemat? Vaikuta Kumajan vaalityöhön pelaamalla Innoduel-peliä, jossa valitaan aina kahdesta ehdotetusta vaaliteemasta parempi. Lisäksi pelissä …

Lue lisää

3. Järjestöt innokkaita vaikuttamaan sote- ja maakuntauudistukseen, kertoo Kumajan kysely

tapahtuma-kumaja-6
Kumaja toteutti vuodenvaihteessa 2017-2018 kyselyn uusmaalaisille sote-järjestöille. Verkossa toteutettuun kyselyyn saatiin yli 200 vastausta järjestöiltä. Kyselyn tarkoituksena oli muun muassa selvittää, miten järjestöt voivat vaikuttaa sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun ja toteutukseen.

Järjestöt vaikuttajina

Vastaajista jopa 69 % kokee, että heidän järjestönsä pääsee vain vähän tai ei pääse lainkaan vaikuttamaan sote- ja maakuntauudistukseen. Yksi Kumajan tärkeimmistä tavoitteista onkin edistää järjestöjen mahdollisuuksia …

Lue lisää

4. Kumajatreffit Lohjalla

Kumajatreffit Lohjalla
Tervetuloa Kumajan verkostotreffeille

”Järjestöt sote- ja maakuntauudistuksen tiimellyksessä”

Tiistaina 6.3.2018, klo 17.30-19.30, Apuomenassa (Suurlohjankatu 21-23 A, Lohja)

Sote- ja maakuntauudistusta valmistellaan – missä nyt mennään? Miten järjestöt voivat vaikuttaa maakunnan palveluihin? Illan aikana Sote-osallisuusjohtaja Pirjo Marjamäki kertoo ajankohtaisia kuulumisia Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksesta. Kaupungin näkökulmaa keskusteluun tuo palvelualuejohtaja …

Lue lisää

5. Kumaja hakee aluekoordinaattoria Itä-Uudellemaalle - Tänään viimeinen päivä hakea!

suunnitelmia_seinalla_uutiskirje
Kumaja hakee järjestöjen verkostoitumisen ja vaikuttamistyön asiantuntijaa aluekoordinaattoriksi Itä-Uudellemaall. Hakuaika päättyy tänään 15.2.!

Aluekoordinaattori on mukana tekemässä Uudenmaan sote- ja maakuntauudistusta osallistamalla järjestöt uudistuksen toteuttamiseen. Tehtävänä on kehittää sote-järjestöjen keskinäistä yhteistyötä ja verkostoitumista yli sektori- ja kuntarajojen osallistua järjestöjen ja sote- ja maakuntauudistusta valmistelevien viranomaisten yhteistyöhön järjestää …

Lue lisää