Kumaja kylässä EHYT ry:ssä

 Aihe: Järjestöt, Kumaja kylässä

Kumajan seikkailut järjestöjen ihmeellisessä maailmassa jatkuvat, samoin pienten järjestöesittelyjen sarja.  Aimmat järjestöesittelyt löytyvät järjestöt-sivulta. Tällä kertaa tutustumiskohde oli Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry.

Heti alkuun hauska idea yhteisöllisyyden lisäämiseksi: palkkapäivän juhlistaminen teemapukeutumisella. Kuvassa ovat istumassa (vasemmalta oikealle) Kari Vuorinen, Sirpa Huostila, Pia Aspegren, Annikki Pesonen ja seisomassa (vasemmalta oikealle) Marjo Rinne, Anu Rikama, Teija Strand, Maaret Väkinen, Minttu Tavia ja Päivi Tiittanen.

Järjestönne toiminta pähkinänkuoressa

EHYT: elämän iloa ja hyvinvointia ilman päihteitä ja pelihaittoja, on mottomme ja se kuvaa hyvin toimintaamme. Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin. Alkoholiin, tupakkaan ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella EHYT ry ehkäisee pelaamisesta syntyviä haittoja.

Tärkeintä järjestöjen välisessä yhteistyössä?

Yhteistoiminta on tässä työssä aivan keskeistä.

Tiedonjakaminen, vaikka se kuulostaa kliseeltä, on tärkeää. Vaikuttavaa yhteistyöstä kuitenkin tulee vasta, kun löydetään yhteiset tavoitteet ja keinot niihin pyrkimiseen. Siitä päästään yhteiseen suunnitteluun ja yhteistoimintaan.

Aidosta yhteistyöstä hyötyvät kaikki ja yhdessä tekeminen tukee myös omaa työtä. Vaikuttavuuskin on aivan eri luokkaa, kun monet tekevät samansuuntaista työtä. Silloin päästään tilanteeseen, jossa 1+1=3!

Terveisenne sote- ja maakuntavalmisteluun?

Ehkäisevä työ kannattaa. Ehkäisevä työ luo hyvinvointia ja säästöjä. Muutaman sadan euron panostus voi säästää tuhansia euroja, jotka kuluisivat korjaavaan työhön. Järjestöt kannattaa ottaa mukaan työhön ja nähdä ne strategisena voimavarana maakunnalle.

Kenet haastatte seuraavaksi mukaan tähän esittelysarjaan?

Tukikohta ry:n

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.