Kumaja kylässä: Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry

 Aihe: Järjestöt, Kumaja kylässä

Keväisten auringon säteiden saattelemana kumajalaiset matkasivat vierailulle Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry:n upouuteen kohtaamispaikkaan Valoemyyn Olarissa. Paikan päällä oli jo toiminta käynnissä, minkä lomassa tilaa sisustettiin viihtyisäksi. Emyn toiminnanohjaaja Tiina Pajula (kuvassa taustallaan Emyn kuvataideryhmän töitä) toimi oppaana niin uuteen kohtaamispaikkaan kuin Emyn toimintaan.

 

Järjestön toiminta pähkinänkuoressa 

Emyn toiminnan peruslähtökohtana on tarjota tekemistä ja seuraa mielenterveyskuntoutujille ja muille kiinnostuneille, eli vähentää alueen asukkaiden yksinäisyyttä. Vertaistuki on toiminnan ydin. Kaikille avoin toiminta on kynnyksetöntä, maksutonta eikä se edellytä jäsenyyttä. Osallistujat tekevät toiminnasta oman näköistä, sillä juuri he voivat esittää tarpeita ja toiveita toiminnalle sekä järjestää aktiviteettejä oman mielenkiintonsa mukaan. Emyn ylläpitämien kolmen kohtaamispaikan (Lilla KaryllMeriemyValoemy) toiminta on hyvin monipuolista talkootoiminnasta erilaisiin vertaisryhmiin ja teemakerhoihin.  Erilaiset liikunnalliset ryhmät houkuttelevat osallistujia eri puolille Espoota monenlaisten lajien pariin ja retket sekä leirit vähän pidemmillekin seikkailuille. 

 

Mikä on tärkeintä järjestöjen välisessä yhteistyössä 

Järjestökentällä meidän toimijoiden kannattaa tukea toisiamme, niin saamme niukoilla resursseilla enemmän aikaan. Kun löydämme mielekkäät yhteistyön kulmakivet, kaikki osapuolet hyötyvät kumppanuudesta. Yhteistyö antaa osapuolille paljon, mutta siihen pitää myös panostaa, että saadaan synnytettyä aitoa yhteistyötä ja sitä kautta tuloksia aikaan. 

 

Terveiset sote-uudistuksen valmisteluun 

Emme saa unohtaa valmistelutyössä ihmisryhmiä, jotka eivät itsestään paljoa huutele. Valmistelussa on varmasti tehty paljon hyvää selvitystyötä, jota tulee hyödyntää edelleen – mennään järki ja tieto edellä! Tärkeää on pitää huolta, että eriarvoisuus yhteiskunnassa vähenee eikä lisäänny.

 

Kenet haastatte mukaan seuraavaksi? 

Samaria rf. Espoossa 

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.