Kumaja kylässä FinFami Uusimaa ry:ssä

 Aihe: Järjestöt, Kumaja kylässä

Kesä alkaa olla kauneimmillaan ja Kumaja pääsi kesävieraaksi FinFami Uusimaa ry:n luokse. Kuvassa on FinFami Uusimaan henkilökuntaa viikkopalaverissa. FinFamin tähän haastattelusarjaan haastoi ESKOT ry.

FinFami Uusimaa ry pähkinänkuoressa

FinFami antaa tietoa ja tukea omaisille ja läheisille, kun joku perheestä tai lähipiiristä sairastaa. Koulutamme ja järjestämme työnohjausta sosiaali- ja terveysalan työntekijöille, jotta he huomioisivat perheitä paremmin. Järjestönä myös tiedotamme ja tuomme omaisten tilannetta esille. Tuotamme ja keräämme runsaasti ajankohtaista tietoa verkkosivuillemme kaikkien hyödynnettäviksi. Levitämme tietoisuutta siitä, että koko perheen tukeminen on tärkeää. Kuinka moni meistä onkaan omainen tai läheinen!

Mikä on tärkein asia järjestöjen välisessä yhteistyössä?

Yhteiset foorumit tiedon välittämiseksi ovat tärkeitä. Se, että osataan hyödyntää toisten järjestöjen tarjoamia palveluita ja kertoa niistä omassa työssä eteenpäin. Mielenterveysjärjestöt ovat toistensa tekemisistä onneksi aika hyvin kartalla. Avoimuus on tärkeintä.

Terveisenne sote- ja maakuntavalmisteluun?

Tuli sotea tai ei, tai tulee siitä millainen hyvänsä, aina on olemassa joukko tukea tarvitsevia omaisia ja läheisiä. He eivät saa unohtua myllytyksessä. Järjestöt ovat onneksi ketteriä ja voivat reagoida muutoksiin nopeasti.

Kenet haastatte seuraavaksi mukaan tähän esittelysarjaan?

Haastamme mukaan Takuusäätiön

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.