Kumaja kylässä Helsingin Tyttöjen Talossa

 Aihe: Järjestöt, Kumaja kylässä

Kumajalla on usein ilo kohdata erilaisia järjestöjä. Lähes jokaisella kohtaamisella yllätymme yhä uudelleen siitä, kuinka hienoja asioita järjestöt tekevätkään. Jotta muutkin saisivat ainakin välähdykseltä tutustua toisiinsa, alamme esitellä järjestöjä pienessä sarjassa.

Ensimmäisenä pääsemme kurkistamaan Helsingin Tyttöjen Taloon

Oppaanamme toimii Helsingin Tyttöjen Talon johtaja Mari Uusitalo-Herttua. Kuvassa hän seisoo Tyttöjen Talon feministiseinän edessä.

Tyttöjen Talo pähkinänkuoressa

Loisto Setlementissä Pääkaupunkiseudulla tehdään sosiaalista nuorisotyötä. Punaisena lankana on ajatus siitä, että kohtaaminen muuttaa maailmaa ja yhdessä voidaan tehdä maailmaa paremmaksi. Meille tärkeitä toimintaperiaatteita ovat sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisyys, osallisuus ja yhteisöllisyys. Helsingin Tyttöjen Talo on osa Loisto Setlementin toimintaa. Paljon erilaista toimintaa tarjoavassa talossa tuetaan eri tavoin tyttöjä löytämään omia voimavarojaan ja kasvamaan oman itsensä näköisiksi naisiksi sukupuolen moninaisuus huomioiden. Toiminnan kautta halutaan löytää myös niin sanottuja näkymättömiä ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.

Tärkeintä järjestöjen välisessä yhteistyössä?

Tyttöjen Talo ja Loisto Setlementti ry tekee laaja-alaisesti yhteistyötä eri järjestöjen sekä kuntien ja viranomaisten kanssa. Yhteistyössä erityisen tärkeää on osaamisen jakaminen muiden kanssa. Yhteistyön avulla myös työtä ja työn painotuksia voidaan jakaa yhteistyökumppaneiden välillä osaamisen mukaan. Työtä pääkaupunkiseudulla riittää kyllä kaikille! Yhdessä on tärkeää tehdä myös järjestöjen työtä näkyväksi. Meille järjestöille on ihan oma paikkamme tässä yhteiskunnassa viranomaispalveluiden reunamilla.

Terveisenne sote- ja maakuntavalmisteluun

Sote-uudistuksessa on tärkeää, että järjestöjen tekemä työ tulee nähdyksi ihmisten terveyden- ja hyvinvoinnin edistämisessä. Järjestöt tarjoavat ihmisille väyliä osallistua, voimaantua ja tulla oikeasti osallisiksi.

Kenet haastatte seuraavaksi mukaan tähän esittelysarjaan?

Tukinainen tai Monika-Naiset.

Lisää Helsingin Tyttöjen Talon toiminnasta www.tyttojentalo.fi

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.