Kumaja kylässä: MLL:n Uudenmaan piirin perhetoiminta
Kumaja kylässä sarjassa piipahdetaan tällä kerralla Helsingin Pasilassa tapaamassa Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Uudenmaan piirin perhetoiminnan iloista kolmikkoa. Perhetoiminnan koordinaattorit Sanna Hovi (kuvassa vasemmalla), Laura Koljonen ja Pia Pettersson avaavat ovea MLL:n Uudenmaan piiriin laajaan toimintaan kertomalla meille enemmän Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnasta sekä perhekummitoiminnasta.
MLL:n Uudenmaan piirin perhetoiminta pähkinänkuoressa
MLL:n perhekummitoiminta ja Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta Uudellamaalla tähtää paikallisten lapsiperheiden tukemiseen arkisen yhdessäolon ja tekemisen avulla. Maahanmuuttajaäitien ystävätoiminnalla tuetaan maahan muuttaneiden äitien kotoutumista ja kielen oppimista, mikä tapahtuu ystävän kanssa puuhaillessa arjen ympyröissä vaikka leipoen tai lenkkeillen. Maahan muuttaneilla äideillä on toive tutustua toisiin naisiin, joiden kanssa voi nauraa ja jutella. Perheen lapset ovat tervetulleita mukaan tapaamisiin, mutta toimiakseen vapaaehtoisena maahanmuuttajaäidin ystävänä ei tarvitse itse olla äiti.
Perhekummit toimivat perheiden ja vanhemmuuden tukijoina sitä tarvitseville monenlaisille perheille. Vapaaehtoiset perhekummit kuuntelevat, keskustelevat ja ovat lisäaikuisena läsnä perheiden arjessa muutaman kerran kuukaudessa. Perhetoiminta on ehkäisevää työtä eli tukea voi hakea kuka tahansa, joka sitä kokee tarvitsevansa.
Mikä on tärkein asia järjestöjen välisessä yhteistyössä?
On tärkeää yhdistää järjestöjen voimia alueellisesti, jolloin saadaan asioita aikaiseksi paljon. On ihan eri asia toimia yksin kuin yhdessä. Yhteiset kokemukset ja niiden vaihtaminen toisten järjestötoimijoiden kanssa auttaa omassa työssä.
Minkälaisia terveisiä haluatte lähettää sote- ja maakuntavalmisteluun?
Kuntien rahoitus järjestöille on turvattava.
Kenet haluatte seuraavaksi mukaan tähän esittelysarjaan?
Jonkun lapsiperhejärjestön, esimerkiksi OmaKamu ry:n.