Kumaja kylässä Raaseporin Sydänyhdistys ry:ssä

 Aihe: Järjestöt, Kumaja kylässä

Kumaja tutustui kesävierailullaan Raaseporin Sydänyhdistyksen toimintaan, josta meille kertoivat hallituksen puheenjohtaja Kaarina Bäckroos (kuvassa vasemmalla) ja yhdistyksen sihteeri Janeta Lindqvist.

JÄRJESTÖNNE TOIMINTA PÄHKINÄNKUORESSA

Raseborgs Hjärtförening rf eli Raaseporin Sydänyhdistys ry järjestää monipuolista hyvinvointia ja terveyttä edistävää toimintaa. Toimintaan voi tulla mukaan, vaikka ei itse sydänsairautta sairastaisikaan. Yhdistyksen kevät- ja syyskokousten yhteydessä kuullaan hyödyllisiä alustuksia terveyttä edistävistä teemoista kuten hyvät ruokavaliot ja sydänsairauden riskit. Sydänviikkoa vietetään kävelyretkellä Ramsholmenin virkistysalueen kauniissa maisemissa ja kevätretki järjestettiin tänä vuonna Turkuun. Elokuussa on luvassa vuosittainen suosittu Lettukestit -tapahtuma, joka kokoaa yhteen laajasti järjestötoimijoita lähialueilta hyvän ruoan ja ohjelman merkeissä. Syksyn klubi-illoissa on luvassa kiinnostavia teemoja, kuten defibrillaattorin käyttö sekä mielenterveys. Jäsenille yhdistys tarjoaa muun muassa uintimahdollisuuden kerran kuukaudessa sekä vesijumppaa kerran viikossa talvikauden ajan.

MIKÄ ON TÄRKEIN ASIA JÄRJESTÖJEN VÄLISESSÄ YHTEISTYÖSSÄ?

Tärkeintä olisi saada ihmiset osallistumaan ja mukaan toimintaan. Sote-uudistusta ajatellen järjestöillä on yhdessä paremmat mahdollisuudet vaikuttaa verrattuna yksittäisiin yhdistyksiin, näin myös täällä Raaseporissa.

TERVEISENNE SOTE- JA MAAKUNTAVALMISTELUUN? 

Toivoisimme, että valmistelusta ja tulevasta sote- ja maakuntamuutoksesta tiedotettaisiin selkeästi. Ei ole vielä selvää miten tämä muutos vaikuttaa paikallisyhdistysten toimintaan.

KENET HAASTATTE SEURAAVAKSI MUKAAN TÄHÄN ESITTELYSARJAAN?

Västra Nylands cancerklubb:n

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.