Kumajan esittelykierros – Jaana Pirhonen

 Aihe: Verkosto

Kumajan esittelykierros päätetään hankepäällikkö Jaana Pirhoseen.

Sinä pähkinänkuoressa eli lyhyt esittely

Olen Jaana Pirhonen, Kumajan hankepäällikkö. Rakennan yhdessä tiimini kanssa kumppanuusverkostoa, jotta Uudenmaan järjestöt ovat aktiivisesti mukana maakunta-ja sote-uudistuksen tuomassa muutoksessa. Uudenmaan erityispiirteet ja sen laaja ja monimuotoinen järjestökenttä hahmottuvat minulle myös kulttuuri- ja luontoharrastusteni kautta. Olen ulkomailla matkustelun ohella retkeillyt jokaisessa Uudenmaan 26 kunnassa.

Kuinka päädyit järjestöhommiin ja tähän hankkeeseen

Ryhtymiseni järjestöhankkeen vetäjäksi on oikeastaan looginen osa työuraani terveyden edistämisen alalla. Tutkijana ja tutkimuspäällikkönä pyrin torjumaan sairauksia ja erityisesti infektiotauteja lääketieteellisen tutkimuksen ja kansanterveystyön keinoin. Tässä oli hyödyksi yhteistyö sekä suurten kansainvälisten terveysjärjestöjen että paikallisten kansalaisjärjestöjen kanssa.  Nyt haluan olla mukana varmistamassa sitä, että järjestöyhteistyöllä ja järjestöjen tekemällä työllä on ansaittu paikkansa ja mahdollisuudet kehittyä myös tulevassa maakunta- ja sote-mallissa.

Mitä terveisiä lähetät sote- ja maakuntavalmisteluun

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun ja sen toteutusta vaativan päätöksenteon polveillessa, mielestäni on tärkeää muistaa uudistuksen oleelliset tavoitteet ja niihin liittyvä tietojohtaminen.   Suunnittelussa ja päätöksenteossa hyödynnettävä, riittävän laaja ja laadukas tietopohja tarvitaan riippumatta siitä, minkälainen sote-mallista muotoutuu.

Järjestöjen kannalta tiedolla johtamisessa on merkittävää mm. se, miten järjestölähtöinen työ on mukana maakunnan ja kuntien hyvinvointikertomuksissa ja -suunnitelmissa. Tiedon kerääminen ja jalostaminen asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä on haasteellista. Uskon, että tässäkin ratkaisun avain on julkisen sektorin yhteistyö järjestöjen kanssa.

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.