Kumajan esittelykierros – Jussi Koiranen

 Aihe: Tiedotamme, Verkosto

Sinä pähkinänkuoressa eli lyhyt esittely

Olen Jussi Koiranen ja Kumajan asiantuntijatiimin tuorein jäsen. Työpisteeni on EJY ry:n yhteydessä Espoossa. Vapaa-aikaani vietän koiran, kirjojen ja suoratoistopalveluiden parissa. 

Kuinka päädyit järjestöhommiin ja tähän hankkeeseen?

Kumajalla on jokaisessa maakunnassa sisarhanke, jolla on samansuuntaiset tavoitteet järjestöjen yhteistyön edistämisestä ja tukemisesta sote-uudistuksen pyörteissä. Olin muuttamassa pk-seudulle ja minulle kävi tuuri, että pääsin siirtymään Pohjanmaan sisarhankkeesta Uudenmaan tiimiin Kaisa Luhtalan siirryttyä toisiin tehtäviin.  

Sisälläni asuu pieni maailmanparantaja ja työ erilaisissa järjestöissä on tarjonnut tehtäviä, joissa olen kokenut panokseni merkitykselliseksi. Yhdistysten lisäksi olen työskennellyt mm. vammaispalvelulain mukaisena henkilökohtaisena avustajana. Järjestömaailmaan tutustuin toden teolla Vaasan yliopistolla, jossa tuli touhuttua niin ainejärjestössä kuin ylioppilaskunnassa sekä harrastekerhoissa.  

Mitä on mielestäsi tärkeää ottaa huomioon sote-uudistuksessa?

Mielestäni tärkeintä on, että hallinnollisia rakenteita myllätessä pidetään keskiössä ihminen ja hänen hyvinvointinsamielipiteensä ja oikeutensa. Erityisesti toivoisin, että sosiaalipalveluiden kirjavalla kentällä muistetaan yhdistysten monipuoliset toiminnot ja palvelut ja päästään kohti eheämpiä ja kokonaisvaltaisempia sote-palveluita. 

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.