Kumajan esittelykierros – Kaisa Luhtala

 Aihe: Verkosto

Kumajan esittelykierros jatkuu. Tällä kertaa ääneen pääsee Kaisa.

Sinä pähkinänkuoressa eli lyhyt esittely

Olen Kaisa Luhtala, yksi neljästä Kumajan aluekoordinaattorista. Minun vastuu-alueekseni on nimetty pääkaupunkiseutu, johon katsotaan kuuluvan Espoo, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi ja Vantaa. Työ on liikkuvaista, mutta vakituinen työpöytäni löytyy Espoosta EJY ry:n tiloista. Vapaa-aikaani vietän mieluiten metsässä tai jalkapallokentällä.

Kuinka päädyit järjestöhommiin ja tähän hankkeeseen

Olen tehnyt lähes koko työurani järjestöissä ja tälle kentälle päädyin jo aikoinani tehdessäni valtiotieteiden opintoihin kuuluvaa harjoitteluani järjestössä. Kansalaistoiminnan ja -vaikuttamisen teema oli kiinnostuksenani opinnoissani, mikä osaltaan tuki ja ohjasi työhön järjestökentälle. Kumajaan hain töihin, koska hanke vaikutti ajankohtaiselta, mielenkiintoiselta ja tärkeältä. Ajattelin myös, että tässä työssä pääsen hyödyntämään osaamistani vähän uudenlaisesta näkökulmasta.

Mitä terveisiä lähetät sote- ja maakuntavalmisteluun

Järjestöjen ja tietysti myös mahdollisen tulevan maakunnan näkökulmasta, toivon että järjestöissä oleva monipuolinen asiantuntemus otetaan laajasti käyttöön niin valmisteluvaiheessa kuin tulevassa sote-palveluiden organisoinnissa. Järjestöjen toiminta ja asiantuntijuus on tärkeä ja voimavara, mitä ei kannata hukata uudistusta tehtäessä, vaan nyt kannattaa miettiä, miten järjestöt saadaan entistä paremmin mukaan maakunnan ja kuntien kumppaneiksi. Valmisteluvaiheessa on siis tärkeä hioa yhdessä sujuvia yhteistyö- ja toimintamalleja maakunnan ja järjestöjen yhdyspinnoilla tehtävän työn pohjaksi.

 

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.