Kumajan esittelykierros – Lea Tasala

 Aihe: Tiedotamme, Verkosto

Sinä pähkinänkuoressa eli lyhyt esittely

Olen Lea Tasala ja aloitin 15.4.2019 asiantuntijana Kumaja-hankeessa, pääasiallinen toiminta-alueeni on Itä-Uusimaa, mutta hanketyöhön liittyy toki työskentelyä koko Uudenmaan alueella.  Sijaistan Elisa Lipposta hänen perhevapaansa ajan 31.3.2020 saakka.

Kuinka päädyit järjestöhommiin ja tähän hankkeeseen?

Järjestötyö on ollut aina lähellä sydäntäni ja vaihdoin 13 vuotta sitten liike-elämän sosiaali- ja terveysalaan. Olen työskennellyt monilla sektoreilla, mm. vanhus-, vammais-, vapaaehtois- sekä  päihde- ja mielenterveysalalla. Työskentely eri järjestöissä on herättänyt esiin kiinnostuksen järjestöjen ja kuntien yhteistyöstä, sen mahdollisuuksista ja haasteista. Järjestöissä on todella paljon osaamista ja ammattitaitoa ja toivon voivani olla mukana toiminnan ja vuorovaikutuksen kehittämisessä ja yhteistyömahdollisuuksien edistämisessä. Kumajan hanketyö vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta ja hankkeessa työskennellään sellaisten asioiden parissa, joilla on merkittävä vaikutus hyvinvointipalvelujen ja järjestötyön tulevaisuudessa.

Mitä on mielestäsi tärkeää ottaa huomioon sote-uudistuksessa?

Sote-uudistuksessa on mielestäni tärkeää ottaa huomioon tarpeiden ja palvelujen monimuotoisuus, tasa-arvoisuus ja saavutettavuus. Palvelujen järjestämisessä yhteistyö kuntien ja järjestöjen välillä kasvaa yhä merkittävämmäksi tekijäksi, kun resurssien jakaminen vaikeutuu ja palvelujen tarve kasvaa.

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.