Maakunta- ja sote-lakien käsittely lopetettiin eduskunnassa – hallitus eroaa

 Aihe: Sote, Uusimaa

Perustuslakivaliokunta lopetti 8.3.2019 maakuntien tehtäviä koskevien lakien käsittelemisen.  Käsittelyn lopettaminen tarkoittaa, että esitys maakunta- ja sote-uudistukseksi kaatui.

Seurauksena tästä pääministeri Juha Sipilä päätti pyytää hallituksen eroa tasavallan presidentiltä. Presidentti Sauli Niinistö myönsi eron ja pyysi Sipilän hallitusta jatkamaan toimitusministeristönä huhtikuisiin eduskuntavaaleihin asti.

Uudenmaan maakunnan valmistelussa sekä Kumajan toiminnassa on jo pidemmän aikaa valmistauduttu siihen, että esitettyä maakunta- ja sote-uudistusta ei hyväksytä eduskunnassa. Selvää on, että sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta jatketaan seuraavalla hallituskaudella. Valmisteluvaiheessa jo tehtyä työtä osallisuuden edistämiseksi ja järjestöjen vaikutusmahdollisuuksien  hyödynnetään tässä työssä.  Kumaja seuraa tarkasti puolueiden sote-näkemyksiä sekä tietenkin tulevan hallituksen ohjelmakirjauksia.

Kumaja jatkaa työtään uusmaalaisten järjestöjen verkostoimiseksi. Yhteistyössä järjestöt voivat tehokkaammin vaikuttaa siihen, miten uudistuksia tästä eteenpäin suunnitellaan.

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.