Sijainti

Valli ry
Hämeentie 58-60, Helsinki, Suomi

Päivä

29.1.2019

Aika

13:00 - 15:30

Järjestöjen digiverkoston tapaaminen

Tervetuloa vuoden ensimmäiseen kaikille avoimeen järjestöjen digiverkoston tapaamiseen

tiistaina 29.1.2019 klo 13-15.30 Valli ry:n toimistolle (Hämeentie 58-60 A, 2. krs).

Tapaamisen teemana on verkkopalvelujen saavutettavuus. Kyse on isosta teemasta, jonka käsittelyä jatketaan verkoston vuoden 2019 tapaamisissa.
Järjestökentän keskustelussa ja suunnittelussa on esillä – tai pitäisi olla esillä – WCAG 2.1 -ohjeistus (Web Content Accessibility Guidelines). Samalla on tärkeää huomioida, että tekninen saavutettavuus ei yksin riitä verkkosivuston kohderyhmän tavoittamiseen. Tarvitaan paljon muutakin. Käyttäjä täytyy huomioida niin ulkoasun, sisällön kuin teknisen toteutuksen suunnittelussa. Esimerkiksi selkokieli on olennainen osa verkkopalvelujen saavutettavuutta, samoin käyttäjälähtöinen suunnittelu ja palvelumuotoilu, eikä visuaalisuus saisi jäädä huomioimatta. Tästä kaikesta puheenvuoroja käyttävät ja osaamistaan jakavat mm.

  • kehittämispäällikkö Leealaura Leskelä Selkokeskuksesta
  • saavutettavuuden erityisasiantuntija Timo Övermark Kehitysvammaliitosta
  • lisäksi Aluehallintoviraston saavutettavuustiimi esittelee toimintaansa ja uuden lain merkitystä saavutettavuuden edistämiselle

Tule mukaan verkostoitumaan, kuulemaan, oppimaan uutta, vaikuttamaan! Myös kehittämään yhdessä ja varmistamaan se, että järjestöjen ääni kuuluu.

Tuttuun tapaan kaffetta ja jotain suussa sulavaa tarjolla!

Ilmoittautuminen ja mahdolliset kysymykset sari.vapaavuori@valli.fi

Järjestöjen digiverkosto on foorumi järjestökentän vuoropuhelulle, digitalisaatioon ja teknologiaan liittyvän tiedon ja osaamisen jakamiselle ja yhteiselle kehittämiselle. Ikäteknologiakeskus koordinoi sitä STEAn valtuuttamana. Järjestöjen digiverkoston toiminta on kaikille avointa – tervetuloa mukaan!

Kirjoita hakusi ja paina Enter.

käveleviä ihmisiä ja Kumajan logotunnelin päästä näkyy taivas