#TekojenTiistai kannustaa hyvän levittämiseen

 Aihe: Tiedotamme

TekojenTiistain tarkoitus on kohdistaa huomio yhteisöön ja hyvän levittämiseen tekojen kautta ja toimia vastapainona #BlackFriday-kulutusjuhlalle. #TekojenTiistai on osa kansainvälistä #GivingTuesday-kampanjaa, joka alkoi Yhdysvalloissa vuonna 2012.

Teko voi olla yhtä lailla hymyjä ja ystävällisiä eleitä kuin avun, ajan tai rahan antamista. Tekojen lisäksi päivässä on tärkeää esimerkillä kannustaminen sekä keskustelun ja tietoisuuden lisääminen auttamisesta ja antamisesta. Kumajalaisten oli alun perin tarkoitus tehdä vapaaehtoistyötempaus, mutta koronarajoitusten vuoksi päädyimme etäosallistumiseen ja jokainen lahjoitti tai antoi omatoimisesti valitsemaansa kohteeseen.

Kumaja muistuttaa, että myös monien uusmaalaisten järjestöjen työtä on mahdollista tukea monin eri tavoin ja ympäri vuoden. Tiedot vaihtoehdoista löytyvät järjestöjen kotisivuilta.

Apua ja tukea voi myös hakea itselleen tai läheiselle järjestöjen, seurakuntien ja julkisen sektorin kautta. Jokainen voi joskus olla avun antaja ja avun saaja.

Kumajalaisten #TekojenTiistai

Jussi lahjoitti Hyvä Joulumieli -keräykseen. Hyvä Joulumieli -kampanjassa jaetaan 50 euron arvoisia ruokalahjakortteja vähävaraisille lapsiperheille, jotta he voivat ostaa ruokaa joulupöytään. Koronakriisin myötä talousvaikeudet ovat lisääntyneet niin työntekijä- kuin yrittäjäperheissäkin. Vuoden aikana yhä useampi on joutunut turvautumaan ensimmäistä kertaa ruoka-apuun. Lahjoitin kampanjaan, koska lahjakortti helpottaa joulun aiheuttamaa stressiä ja huolta vähävaraisissa perheissä.”

Lean sydäntä lähellä ovat mm. vanhukset ja vähävaraiset perheet: “Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot keräävät kortteja lähetettäväksi kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille Joulupostia ikäihmisille -kampanjan avulla ja lähetin 20 korttia kampanjaan. Lions-organisaatio puolestaan on kerännyt aiemmin marraskuussa Tee Hyvä Teko –kampanjassa ruokatavaroita lahjoitettavaksi vähävaraisille perheille ja osallistuin tähän ostamalla ison kuivaruokakassin. Pelastusarmeijan Joulupata-keräykseen osallistuminen on myös jokavuotinen perinne.”

Elisa lahjoitti Unicefin Jemenin lasten Black Friday -kampanjaan. Unicef toimittaa ruokaa ja huopia kriisialueen lapsille lahjoitetuilla rahoilla. “Jemenissä on käynnissä tämän hetken pahin humanitaarinen kriisi, mutta kuitenkin tuntuu, että se on jo uutisvirrassa unohdettu. Nälänhätä on jatkuva ja talvi on kylmä. Lahjoitin, koska voin. Lahjoitan tasaisen epätasaisesti sekalaiselle järjestöjoukolle, koska tiedän avun menevän perille sitä kautta. Joululahjoista osan olen korvannut ns. aineettomilla lahjoilla. Muistan erityisesti kansainvälistä työtä tekeviä järjestöjä, koska Suomen nykyisessä ilmapiirissä monet järjestöt joutuvat erityisesti perustelemaan, miksi suuntaavat apunsa ulkomaille.“

Pääkaupunkiseudun pahentunut koronavirustilanne rajoittaa erityisesti ikäihmisten mahdollisuuksia osallistua järjestöjen ja kansalaisopistojen harrastustoimintaan ja näin ylläpitää sosiaalisia suhteitaan.  Jotta kansalaisopistossa opettavan Jaanan oppilaat eivät jäisi täysin vaille rakkaan taideharrastuksensa tuomaa mielihyvää, hän pitää korvauksetta lyhyen täsmäkurssin, johon voi osallistua kotona verkon välityksellä.

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.