Uudenmaan liiton kriisirahoitus koronaepidemian hoitoon avattiin

 Aihe: Uusimaa

Uudenmaan liitto on avannut rahoituksen hankkeille, jotka vahvistavat alueen toimijoiden mahdollisuuksia hoitaa koronaepidemian aiheuttamaa kriisitilannetta sekä kriisistä toipumista. Etusijalla ovat nopeasti toteutettavat hankkeet, jotka perustuvat vahvaan yhteistyöhön ja innovatiivisiin kokeiluihin.

Kriisirahoitusta myönnetään elinkeino-, koulutus- ja työmarkkinatoimijoille sekä järjestöille toimialasta riippumatta. Rahoitusta ei myönnetä yksittäisen yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen.

Kriisirahoitukseen on varattu 1 000 000 euroa. Summa muodostuu työ- ja elinkeinoministeriön myöntämästä 650 000 euron maakuntien omaehtoisen kehittämisen määrärahasta sekä Uudenmaan liiton omasta budjetista otettavasta osuudesta.

Rahoitusta voi hakea heti ilman määräaikoja.

Rahoituskäsittely on porrastettu kahteen vaiheeseen. Nyt ensimmäiseen vaiheeseen on varattu 500 000 euroa akuuttiin tilanteeseen vastaamiseen. Toisessa vaiheessa, joka avautuu myöhemmin, painotetaan uusien toimenpiteiden kehittelyä. Rahoituspäätöksiä ryhdytään tekemään mahdollisimman pikaisesti ja ketterästi. Maakuntahallitus päätti viime viikolla, että päätökset tekee maakuntajohtaja Ossi Savolainen.

Rahoitusta haetaan Uudenmaan liiton hakemuslomakkeella, joka löytyy verkko-osoitteesta www.uudenmaanliitto.fi/kriisirahoitus.

Verkkosivuilta löytyy myös ohjeistus ja muu hakumateriaali.

Lue lisää Uudenmaan liiton verkkosivuilta

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.