Uusi rahankeräyslaki astui voimaan 1.3.2020

 Aihe: Järjestöt, Tiedotamme

Uudistetun rahankeräyslain myötä uudet rahankeräysluvat myönnetään toistaiseksi voimassaolevina. Lain myötä tulee perinteisen rahankeräysluvan rinnalle pienkeräykset. Uudistus ei vaikuta voimassaoleviin rahankeräyslupiin. Niiden rauetessa on 1.3.2020 alkaen mahdollisuus hakea toistaiseksi voimassaolevaa rahankeräyslupaa. Yhdistys voi myös todeta, että heidän tarpeisiinsa sopii paremmin pienkeräys kuin jatkuva rahankeräyslupa.

Haluatko vaihtaa vanhan luvan uuteen?

Jos yhdistyksellä on voimassaoleva vanhan lain aikana myönnetty lupa, tulee rahankeräyksen suhteen noudattaa vanhaa lakia ja luvan ehtoja. Halutessaan yhdistys voi hakea uutta lupaa vanhan vielä ollessa voimassa ja pyytää samalla vanhan luvan perumista. Jos varainkeruu on jatkuvaa on tärkeä pitää huoli, että uusi on lupa on myönnetty, ennen vanhan luvan peruutusta. Poliisin sivuilta löytyy tarkemmat ohjeet lisätietoja menettelystä.

PIENKERÄYS HELPOTTAA PIENTEN YHDISTYSTEN RAHANKERÄYSTÄ

Pienkeräyksestä tulee ilmoittaa poliisille viisi päivää ennen varsinaisen keräyksen aloittamista. Pienkeräyksen kesto saa olla korkeintaan kolme kuukautta ja tuotto enintään 10.000 euroa. Vuoden aikana voi järjestää kaksi pienkeräystä. Uuden lain myötä neljännen sektorin toimijatkin voivat järjestää pienkeräyksiä. Keräyksen järjestäjän täytyy kuitenkin olla vähintään kolmen hengen ryhmä, yksityishenkilö ei voi siis itsenäisesti pistää pystyy keräystä. Pienkeräystä ei voi järjestää elinkeinotoiminnan tai varallisuuden kasvattamistarkoituksessa.

LISÄTIETOJA:

Lue uusi rahankeräyslaki.

Lue lisää poliisin sivuilta.

Lue lisää sisäministeriön sivuilta.

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.