Kumaja verkosto

Kumahdus 9/2019

Hei,

Syksyn sateet nostattavat sieniä sekä syyskuun Kumahduksen.
Kumahdus on uutiskirje Kumajan uusimmista kuulumisista ja tapahtumista.
Saat uutiskirjeen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa.

Aiheina tällä kertaa:
  1. Kumajan kuulumiset
  2. Kumajan kyselyssä kannatetaan sote-järjestöjen yhteistyön organisoimista
  3. Järjestökyselyn arvonnan voittaja on Uudenmaan parkinson-yhdistys
  4. Opas yhdistyksille EU:n tietosuoja-asetuksesta
  5. Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumi
  6. Kumppanuusillat Keski-Uudellamaalla järjestöille, kunnille ja Keusotelle
  7. Kumajan kyläilykierros

1. Kumajan kuulumiset

tapahtuma-kumaja-19

Linnut oksalla kujertaa kuin Kumajan kellot kumajaa
(Kumajan suunnittelupäivässä keksittiin sananlaskuja)

Syksy on täydessä vauhdissa. Viiman keskellä lämmittää kuitenkin se, että ei ole mennyt viikkoakaan, niin ettei jossain päin Uuttamaata olisi ollut koolla järjestöjä yhteisten teemojen ääressä.

Tätä kirjoittaessa Antti Rinteen hallitus on saanut valmiiksi ensimmäisen budjettinsa, joka siirtyy seuraavaksi eduskunnan käsittelyyn. Järjestöjen kannalta kiinnostava nosto budjetissa on esitys palkkatuen laajentamisesta. Palkkatukea voidaan myöntää yrityksille, kunnille, järjestöille ja muille yhteisöille, kun ne palkkaavat työttömän henkilön. TE-toimisto arvioi tarvittavan tuen suuruuden henkilön osaamisen puutteiden tai osatyökykyisyyden perusteella. Järjestöillä tuen osuus voi olla jopa täydet sata prosenttia.

Kumajan kesällä toteutetun järjestökyselyn tuloksia esitellään lisää tässä uutiskirjeessä. Kysyimme näkemyksiä sote-järjestöjen yhteistyön organisoimiseen ja saimme jopa yllättäviä tuloksia!

Järjestöjen välisen yhteistyön kehittäminen on tärkeässä roolissa, kun Kumaja järjestää Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumin 2.10. Helsingissä. Tulevaisuusfoorumi on iloksemme herättänyt paljon kiinnostusta. Ne, jotka eivät mahdu mukaan, voivat onneksi seurata päivän seminaariosuutta verkon kautta. Lisätietoa tapahtumasta tässä uutiskirjeessä.Kumaja viestii verkossa

Kumajan verkkosivut löytyvät osoitteesta kumaja.fi.
Verkkosivuilla kerrotaan aina uusimmat uutisemme sekä ilmoitetaan ensimmäisenä tulevista tapahtumistamme.
Somessa pääset seuraamaan Kumajaa Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja LinkedInissä

2. Kumajan kyselyssä kannatetaan sote-järjestöjen yhteistyön organisoimista

maailmanpyora_uutiskirje
Yksi tärkeä teema Kumajan vuoden 2019 järjestökyselyssä oli sote-järjestöjen motivaatio tehdä organisoidumpaa yhteistyötä Uudenmaan alueella.
Vastaajista enemmistö (52 %) koki, että yhteistyön syventäminen organisoidumpaan muotoon olisi järkevää.

Yllätyksenä tuli se, että peräti 43 % vastaajista ei osannut ottaa kantaa organisoidumman yhteistyön tarpeellisuuteen. Yksi selittävä tekijä näin suurelle epävarmojen joukolle saattaa olla auki oleva sote-uudistus, jossa …
Lue lisää

3. Järjestökyselyn arvonnan voittaja on Uudenmaan parkinson-yhdistys

kirjainveistos_uutiskirje
Kumajan järjestökyselyn vastanneiden kesken arvottiin Opintokeskus Siviksen koulutus.

Onni suosi tällä kertaa Uudenmaan parkinson-yhdistystä. UPY pääsee nyt yhdessä Siviksen asiantuntijoiden kanssa valitsemaan heille sopivaa järjestökoulutusta.

Onnittelut!

4. Opas yhdistyksille EU:n tietosuoja-asetuksesta

kirjainnopat_uutiskirje
Järjestöt ja yhdistykset käsittelevät toiminnassaan paljon henkilötietoja. EU:n tietosuoja-asetus koskee myös yhdistyksiä ja järjestöjä - koosta riippumatta.

Tietosuojavaltuutetun toimisto on julkaissut yhdistyksissä ja järjestöissä toimiville apuvälineeksi oppaan henkilötietojen käsittelyyn.

Lue lisää

5. Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumi

Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumi
Millainen on järjestötoiminnan tulevaisuus Uudellamaalla? Mitä yhteisiä tavoitteita Uudenmaan sote-järjestöillä on? Miten voimme vaikuttaa siihen, että tavoitteet toteutuvat? Millaista yhteistyötä Uudenmaan alueen järjestöt haluavat tehdä? Millaisia järjestöyhteistyön rakenteita Uudellamaalla tarvitaan?

Kumaja kutsuu Uudenmaan sote-järjestöjä ja muita aiheesta kiinnostuneita 2.10. Helsinkiin pohtimaan ja työstämään yhteistä järjestötoiminnan tulevaisuuden visiota.

Tulevaisuusfoorumin seminaariosiota voi seurata myös verkon kautta.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

6. Kumppanuusillat Keski-Uudellamaalla järjestöille, kunnille ja Keusotelle

Kumppanuusilta Keski-Uudellamaalla lasten ja perheiden parissa toimiville – järjestöille, kunnille ja Keusotelle
Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry:n Kumppanuudella soteen ja kuntiin -hanke järjestetään Keski-Uudellamaalla kolme Kumppanuusiltaa eri sektoreiden toimijoille kuntarajat ylittäen.

Kaikilla toimijoilla on tapahtumissa mahdollisuus esitellä omaa toimintaansa omalla esittelypöydällä. Tapahtumissa toimijat kohtaavat, verkostoituvat ja nostavat keskusteluun ajankohtaisia asioita. Tästä alkaa Keski-Uudenmaan alueellinen kumppanuuspöytätoiminta, jossa jatkossakin eri tahot kokoontuvat yhteisten teemojen äärelle, osallistuvat, vaikuttavat ja luovat kumppanuuksia.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

7. Kumajan kyläilykierros

sjrddarna_andreas_hindren_uutiskirje
Kumaja kylässä -sarjassamme tutustumme erilaisiin järjestöihin - käymällä kylässä. Tällä kertaa kyläilimme Tammisaaressa ja ruotsinkielellä.
Kumaja fick ett möjlighet att intervjua Ekenäs Sjöräddarnas styrelseordförande Andreas Hindrén i maj. Tipsen för intervjun fick vi från Röda Korset Ekenäs-Tenala.

Läs mera