Kumaja verkosto

Kumahdus 10/2018

Hei,

Edessäsi on lokakuun Kumahdus.
Kumahdus on uutiskirje Kumajan uusimmista kuulumisista ja tapahtumista. Saat uutiskirjeen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa.

Aiheina tällä kertaa:
  1. Kumajan kuulumiset
  2. Järjestöjen edustajat kehittäjäryhmän aloitustapaamisessa: ”Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen”
  3. Järjestöjen asiantuntijapooli aloittaa toimintansa
  4. Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tapaaminen
  5. Järjestöt työllistymisen tukena myös tulevaisuudessa
  6. Soteuttamo 2.0 Keravalla
  7. Maakuntatreffit - Uudenmaan kuntien vaikuttajatoimielinten yhteinen työseminaari
  8. Vuoropuhelua ja yhteistyötä kunnan, maakunnan ja järjestöjen välille Vihdissä
  9. Kumajan kyläilykierros
  10. Kumaja esittäytyy - Paula Oittinen

1. Kumajan kuulumiset

tapahtuma-kumaja-19
Loppusyksy on monen järjestön toiminnassa täyden tohinan aikaa. Näin se tuntuu olevan myös meillä Kumajassa!

Maakunnan ja järjestöjen yhteistyöelin kokoontui ensimmäiseen tapaamiseensa lokakuun 11. päivä. Tunnelma oli lämmin ja nopeasti kävi selväksi, että erilaiset järjestöt löytävät paljon yhteisiä teemoja ja näkemyksiä. Seuraavaksi aloitetaankin järjestöjen asiantuntijapoolin toiminta.

Loppusyksy on tapaamisten lisäksi pullollaan tapahtumia. Niissä muun muassa otetaan entistä vahvemmin mukaan keskusteluun myös luottamustoimijoita.

Kumaja viestii verkossa

Kumajan verkkosivut löytyvät osoitteesta kumaja.fi.
Verkkosivuilla kerrotaan aina uusimmat uutisemme sekä ilmoitetaan ensimmäisenä tulevista tapahtumistamme.
Somessa pääset seuraamaan Kumajaa Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja LinkedInissä

2. Järjestöjen edustajat kehittäjäryhmän aloitustapaamisessa: ”Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen”

kehittjryhm-yhteiskuva_uutiskirje
Tasavertaista yhteistyötä ja verkostojen luomista. Avustusten lisäksi yhteisiä resursseja. Avointa tiedonkulkua ja keskustelua tukevia rakenteita. Ei näennäistä osallistamista, vaan aitoa vaikuttamista. Ja ennen kaikkea: vaikka maakuntauudistus vaikuttaakin järjestöjen toimintaan, pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen.

Nykyisiä hyviä käytäntöjä voidaan siirtää maakuntaan ja niiden käyttöä voidaan laajentaa. Muun muassa nämä yhteistyön periaatteet nousivat esiin järjestöjen kehittäjäryhmässä, jonka ensimmäinen tapaaminen järjestettiin 11. lokakuuta. …

Lue lisää

3. Järjestöjen asiantuntijapooli aloittaa toimintansa

Järjestöjen asiantuntijapoolin kick off -tilaisuus
Uudenmaan järjestöjen yhteistyöelimen ja maakunnan valmistelun tueksi koolle kutsuttu järjestöjen asiantuntijapooli aloittaa työnsä kick off -tilaisuudella 13.11. Helsingissä.

Lue lisää

4. Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tapaaminen

Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tapaaminen
Tervetuloa mukaan päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tapaamiseen 5.11.2018!

Kumaja-verkosto kokoaa yhteistyössä Mielenterveysseuran kanssa jälleen Uudenmaan päihde- ja mielenterveysjärjestöjen asiantuntijat yhteen. Haluamme tapaamisten avulla kehittää sektorin järjestöjen yhteistyötä Uudellamaalla ja edesauttaa järjestöjen asiantuntemuksen huomioonottamista sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa.

Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan

5. Järjestöt työllistymisen tukena myös tulevaisuudessa

käveleviä ihmisiä ja Kumajan logo
Työllisyyden ja kuntoutuksen sektoreilla toimivien järjestöjen toimintaympäristö on muuttumassa käynnissä olevien uudistusten myötä.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan sote- ja maakuntauudistuksista ja kasvupalveluista keskiviikkona 7.11. klo 12-16 Vates-säätiön tiloihin Helsinkiin.

Kumaja-kumppanuusverkosto, Vates-säätiön Keko-hanke ja Hyria säätiö kutsuvat mukaan Uudellamaalla eri tavoin työllistymisen ja kuntoutuksen parissa toimivat järjestöt.

Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan

6. Soteuttamo 2.0 Keravalla

Sotesta kaikki irti
Toimitko sote-alalla ja etsit kumppaneita? Kehitätkö digitaalista toimintaa? Tiedätkö palvelun tai tuotteen, joka sopisi sote-alalle?

Jos vastasit kyllä, tule Soteuttamoon, avoimeen verkostoitumistapahtumaan 8.11. klo 15-18.30 Keravan Keuda-talolle.

Tarjolla on ajankohtaista tietoa sotesta ja yhteistä ideointia työpajoissa.

Lue lisää

7. Maakuntatreffit - Uudenmaan kuntien vaikuttajatoimielinten yhteinen työseminaari

tunnelin päästä näkyy taivas
Uusimaa2019 -hanke järjestää Maakuntatreffit, eli yhteisen työseminaarin Uudenmaan kuntien vammais- ja vanhusneuvostojen sekä nuorisovaltuustojen puheenjohtajille ja edustajille sekä näiden valmistelijoille tai esittelijöille.

Tilaisuudessa mukana ovat myös edustajat pilottimuotoisesti toimivista maakunnallisesta nuorisovaltuustosta ja vammaisneuvostosta. Tilaisuuden tavoitteina on tutustua ja verkostua muihin vaikuttajaelimiin miettiä maakunnan tulevien vaikuttajatoimielinten tehtäviä tunnistaa parhaita vaikuttamiskeinoja luoda toimintatapoja tulevan maakunnan ja kuntien vaikuttajaelinten yhteistyölle.

Lue lisää

8. Vuoropuhelua ja yhteistyötä kunnan, maakunnan ja järjestöjen välille Vihdissä

Vuoropuhelua ja yhteistyötä kunnan, maakunnan ja järjestöjen välille
Maakunta- ja sote-uudistuksen myötä maakunta tulee kuntien ja järjestöjen tärkeäksi yhteistyökumppaniksi. Asukkaiden hyvinvoinnin tukemisen kannalta näiden toimijoiden toimiva vuoropuhelu ja yhteistyö on merkittävää.

Tervetuloa avaamaan keskustelua aiheesta luottamushenkilöiden, virkamiesten, maakunnan edustajan, järjestötoimijoiden ja kuntalaisten kesken 3.12. klo 17.30-19.30 Vihdin Kunnanviraston henkilöstöravintolaan (Asemantie 30, Nummela, sisäänkäynti B2-oven kautta).

Illan aikana pureudutaan maakunta- ja sote-uudistuksen tuomiin muutoksiin, jotka koskettavat niin kuntia, järjestöjä kuin asukkaita.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

9. Kumajan kyläilykierros

kylmaja_uutiskirje
Kumaja kylässä -sarjassamme tutustumme erilaisiin järjestöihin - käymällä kylässä.

Tällä kertaa Kumaja pääsi kylään Kalliolan Setlementin Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimin ylläpitämään asukastalo Kylämajaan, jossa yhteistyössä on mukana myös Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry. Asukastalon seinien sisälle kätkeytyi vilkas maailma ja monenlaista järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa. Seitsemän vuotta täyttävään Kylämajan oppaana kyläilijöillä oli asukastalon vastaava Mari Nieminen (kuvassa).

Lue lisää
Kauniin kuulaana syyspäivänä Kumaja kyläili Luoteis-Uudenmaan kehitysvammaisten tuki ry:n, eli tuttavallisemmin Lukeva ry:n, luona. Lukevan haastoi mukaan tähän juttusarjaan Hiiden seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry.

Lue lisää

10. Kumajan esittelykierros - Paula Oittinen

paula_uutiskirje
Kumajan esittelykierros jatkuu. Aiemmin olemme tavanneet Elisan Itä-Uudellamaalla, Soilen Länsi-Uudellamaalla ja Kaisan pääkaupunkiseudulla.

Nyt ollaan jo pääkaupungin ytimessä, jossa tapaamme Paulan.

Lue lisää