Kumaja verkosto

Kumahdus 5/2020

Hei,

Kevät keikkuen tulevi - ja Kumahdus.
Kumahdus on uutiskirje Kumajan uusimmista kuulumisista ja tapahtumista.
Saat uutiskirjeen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa.

Aiheina tällä kertaa:
  1. Kumajan kuulumiset
  2. Maakuntien verkostojärjestöjen neuvottelukunta perustettiin
  3. Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman avoin verkkotyöpaja
  4. Kevättuulia järjestöjen yhteisöjen kokoontumisesta Uudellamaalla
  5. Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumi III 1.10.2020
  6. Järjestöjen ja kuntien yhteinen HYTE-työ poikkeusoloissa
  7. Uudenmaan liiton kriisirahoitus koronaepidemian hoitoon
  8. Tarjoatteko korona-apua, juttuseuraa, muuta etätukea tai tekemistä? Ilmoittakaa Uusimaalaiset.fi-palveluun
  9. Kumajan kyläilykierros

1. Kumajan kuulumiset

tapahtuma-kumaja-19
Poikkeuksellinen kevät jatkuu ja moni on tänä vuonna seurannut luonnon heräämistä aiempaa innokkammin ulkoillessaan.

Etätyöstä ja -tapaamisista on todellakin tullut arkisen tavallinen uusi normaali. Moni järjestö uskaltaa kuitenkin jo jonkin verran suunnitella toimintaa kesälle tai syksylle rajoitusten pikku hiljaa höllentyessä.

Poikkeusaikana järjestöt ovat näyttäneet ketteryytensä ja olleet kunnille arvokkaita kumppaneita. Poikkeusolojen toiminnasta on nyt saatu arvokasta kokemusta. Jotkin uudet toimintatavat ovat olleet niin onnistuneita, että niiden uumoillaan jäävän pysyvästi käyttöön. Kriisin hoito ja jälkihoito tulevat kestämään vielä pitkään ja tässä työssä tarvitaan myös järjestöjä.

Emme voi varmasti tietää tulevaisuudesta, mutta Kumajassa suunnittelemme jo Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumi -tapahtumaa syksylle. Tulevaisuus näyttää millainen tapahtumasta tulee - päivä kannattaa kuitenkin laittaa heti kalenteriin!Kumaja viestii verkossa

Kumajan verkkosivut löytyvät osoitteesta kumaja.fi.
Verkkosivuilla kerrotaan aina uusimmat uutisemme sekä ilmoitetaan ensimmäisenä tulevista tapahtumistamme.
Somessa pääset seuraamaan Kumajaa Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja LinkedInissä

2. Maakuntien verkostojärjestöjen neuvottelukunta perustettiin

Tablettitietokone ja kuluneita työkaluja puisen työkalulaatikon päällä.
Sosiaali- ja terveysturvayhdistysten yhteistyöelimen, Sotunetin, aloitteesta on perustettu maakuntien verkostojärjestöjen neuvottelukunta.

Neuvottelukunta on ensimmäinen kaikki maakunnat kattava sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyörakenne. Neuvottelukunta edistää maakuntien järjestöjen keskinäistä yhteistyötä sekä maakuntien ja valtakunnallisen vuoropuhelua.

Toiminnan tavoitteena on tukea maakunnissa toimivien järjestöjen toimintaedellytyksiä sekä vahvistaa niiden äänen kuulumista valtakunnallisessa vaikuttamistoiminnassa. Neuvottelukunta käy aktiivista vuoropuhelua eri sidosryhmien kanssa ja …
Lue lisää

3. Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman avoin verkkotyöpaja 4.-20.5.

lamppu_mindmap_uutiskirje
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma toteuttaa 4.5.–20.5.2020 kansallisen verkkotyöpajan.

Mukaan kehittämistyöhön ovat tervetulleita kaikki sidosryhmät, kuten järjestöt, yritykset, kunnat ja kuntayhtymät, tutkimus-, kehittämis- ja koulutusorganisaatiot, valtion viranomaiset sekä kokemusasiantuntijat ja kansalaiset.

Verkkotyöpajan tavoitteena on innovoida uusia toimintatapoja ja tarjota eri sidosryhmille mahdollisuus osallistua Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskuksen yhteiseen rakentamiseen.
Lue lisää ja osallistu

4. Kevättuulia järjestöjen yhteisöjen kokoontumisesta Uudellamaalla

jrjestjen-yhteist_2020-03-12_uutiskirje
Järjestöjen yhteisöt ehtivät tavata Uudellamaalla vielä juuri ennen Koronakriisin kärjistymistä maaliskuussa.

Järvenpäässä koolla oli upea aktiivinen joukko järjestöjen yhteisöjen edustajia. Apuomena ry, EJY ry, Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry, Hyvinkään Yhdistykset ry, Vantaan Järjestörinki ry, Porvoon Yhdistyskeskus ry, Loviisan Järjestöt ry, Kotkan Kumppanuustalo Viikari ry kokoontuivat nyt yhteen toista kertaa Kumajan koolle kutsumina. Tapaamisessa pureuduttiin Uudenmaan erillisratkaisuun ja siihen mitä ajatuksia se herättää järjestöjen yhteisöjen …
Lue lisää

5. Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumi III 1.10.2020

Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumi III
Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumit saavat jatkoa syksyllä!

Tapahtuma on alustavasti suunniteltu järjestettäväksi sekä paikan päällä että verkossa. Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Varaa 1.10.2020 kalenteristasi jo nyt!

6. Järjestöjen ja kuntien yhteinen HYTE-työ poikkeusoloissa

kirjoituskone_kahvia_uutiskirje
Kumaja kirjoitti yhdessä Järjestö 2.0-ohjelmakokonaisuuteen kuuluvan Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt-hankkeen kanssa Kuntaliiton blogiin järjestöjen ja kuntien yhteistyöstä poikkeusaikoina.

Lue blogikirjoitus

7. Uudenmaan liiton kriisirahoitus koronaepidemian hoitoon

kriisirahoitus_uutiskirje
Uudenmaan liitto on avannut rahoituksen hankkeille, jotka vahvistavat alueen toimijoiden mahdollisuuksia hoitaa koronaepidemian aiheuttamaa kriisitilannetta sekä kriisistä toipumista.

Etusijalla ovat nopeasti toteutettavat hankkeet, jotka perustuvat vahvaan yhteistyöhön ja innovatiivisiin kokeiluihin. Kriisirahoitusta myönnetään elinkeino-, koulutus- ja työmarkkinatoimijoille sekä järjestöille toimialasta riippumatta. Rahoitusta ei myönnetä yksittäisen yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen. Kriisirahoitukseen on varattu 1 000 000 euroa. Summa muodostuu työ- ja elinkeinoministeriön myöntämästä …
Lue lisää

8. Tarjoatteko korona-apua, juttuseuraa, muuta etätukea tai tekemistä? Ilmoittakaa Uusimaalaiset.fi-palveluun

haeteemoittain_uutiskirje
Uusimaalaiset.fi -sivustolle on avattu Korona-apua, etätukea ja -toimintaa -sivu, jonne kerätään yhteen paikkaan tietoja järjestöjen poikkeusajan toiminnasta.

Korona-virus on vaikuttanut suuresti myös järjestöjen toimintaan. Ihmisten tarve järjestöjen tarjoamalle tuelle, avulle, virkistykselle ja yhteisöllisyydelle ei ole kuitenkaan kadonnut mihinkään - päinvastoin. Moni toiminta on joutunut tauolle ja tapahtumia ja kokoontumisia on jouduttu perumaan. Osa tapahtumista on kuitenkin siirretty verkkoon, tarjolla …
Lue lisää

9. Kumajan kyläilykierros

Uudenmaan Parkinson -yhdistyksen Kaarina Malm
Kumaja kylässä -sarjassamme tutustumme erilaisiin järjestöihin - käymällä kylässä.

Kumaja kävi tutustumassa Uudenmaan Parkinson-yhdistys ry:n toimintaan helmikuun lopussa. Samalla luovutimme yhdistykselle heidän voittamansa palkinnon, joka arvottiin järjestökyselyymme vastanneiden kesken. Toimintaa meille esitteli yhdistyksen sihteeri Maaria Hänninen ja puheenjohtaja Kaarina Malm (kuvassa).
Lue lisää
Kumaja on aiemmin käynyt vierailulla Loviisan Järjestöt ry:n vieraana Loviisassa, mutta varsinainen haastattelu toiminnasta tehtiin maaliskuussa 2020. Korona-tilanteen takia haastattelu on tehty puhelimitse. Järjestöstä kertoi Loviisan Järjestöt ry:n toiminnanjohtaja Camilla Stjernvall.
Lue lisää