Kumaja verkosto

Kumahdus 3/2018

Hei,

Tässä maaliskuun Kumahdus, olkaa hyvät! Kumahdus on uutiskirje Kumajan uusimmista kuulumisista ja tapahtumista. Saat uutiskirjeen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa.

Aiheina tällä kertaa
  1. Kumajan kuulumiset
  2. Järjestöt rakentamaan Uudenmaan palvelustrategiaa
  3. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierrosta voi seurata verkossa
  4. Kumajatreffit Raaseporissa
  5. Järjestöt nostavat yhteistyön teemoiksi kunta- ja maakuntayhteistyön
  6. Kumaja kävi kylässä Helsingin Tyttöjen Talossa
  7. Kumajan aluekoordinaattorina Itä-Uudellemaalla aloittaa Elisa Lipponen

1. Kumajan kuulumiset

tapahtuma-kumaja-19
Alkanut kevät on muodostumassa Kumaja-kumppanuusverkostossa yhdessä työstämisen ja tekemisen ajaksi. Tässäkin kirjeessä on useampia tilaisuuksia, joissa järjestöt pääsevät kuulemaan ja tekemään.

Maaliskuun 6. päivä järjestettiin jo Kumajan verkostotreffit Lohjalla. Illan tunnelmiin voi tutustua myös jälkikäteen Facebookissa ja Twitterissä.

Kumaja viestii verkossa

Kumajan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.kumaja.fi.
Verkkosivuilla kerrotaan aina uusimmat uutisemme sekä ilmoitetaan ensimmäisenä tulevista tapahtumistamme.
Somessa pääset seuraamaan Kumajaa Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja LinkedInissä

2. Järjestöt rakentamaan Uudenmaan palvelustrategiaa, työpajapäivä järjestöille 5.4.

puhelin_ruuvit_sakset_uutiskirje
Millainen on tulevan Uudenmaan maakunnan sote-palvelustrategia? Se ratkaistaan yhdessä!

Uusimaa2019 ja Kumaja kutsuvat järjestöjä työpajapäivään rakentamaan palvelustrategiaa torstaina 5.4. klo 12 – 16 Messukeskukseen Helsinkiin.

Päivän aikana järjestöjen asiantuntijat tekevät tiivistä ryhmätyötä sote-palvelustrategian sisällöistä. Mukaan kutsutaan ilmoittautuneiden joukosta 100 järjestöä, jotka edustavat mahdollisimman kattavasti koko Uudenmaan sote-järjestökenttää. Lisää tietoa tapahtumasta ja ohjeet ilmoittautumiseen täällä.

Lue lisää

3. Seuraa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierrosta 16.3. verkossa

valkoisia kirjaimia veistoksena sinistä taivasta vasten
Sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpanon tueksi järjestetään hyvinvoinnin, terveyden sekä työ- ja toimintakyvyn edistämisen aluekierros.

Aluekierroksen tavoitteena on tukea kuntien ja maakuntien monialaista valmistelutyötä tunnistamalla alueen vahvuuksia ja kehittämiskohteita sekä verkostoimalla kuntia, maakuntia ja järjestöjä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toteuttamisessa ja työterveyshuollon järjestämisessä osana uudistusta.

Uudenmaan aluekierroksen aamupäivän seminaariohjelmaa voi seurata verkossa.

Lue lisää

4. Kumajatreffit Raaseporissa

tapahtuma-kumaja-17
Järjestöt mukaan sote-uudistukseen – nyt on aika vaikuttaa

Sote- ja maakuntauudistus – missä mennään? Millaista Uudenmaan maakuntaa järjestöt ja yhdistykset haluavat rakentaa?

Tervetuloa kuulemaan, keskustelemaan ja ideoimaan

Kumajan verkostotreffeille Järjestöjen SOTE-iltaan maanantaina 26.3. klo 18–20 Folkhälsanin toimipisteessä Tammisaaressa (lounasravintola Seniora, Papinniitynkatu 14, Raasepori)

Illan aikana Sote-osallisuusjohtaja Leena Turpeinen kertoo ajankohtaisia kuulumisia Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksesta. …

Lue lisää

5. Järjestöt nostavat yhteistyön teemoiksi kunta- ja maakuntayhteistyön

tapahtuma-kumaja-3
Kumajan vuodenvaihteessa 2017-2018 toteuttaman kyselyn tulosten mukaan järjestöt ovat halukkaita tekemään yhteistyötä toisten järjestöjen kanssa monista eri teemoista.

Kumajan tavoitteena on rakentaa verkosto, jonka kautta järjestöt voivat hyötyä toinen toistensa osaamisesta ja ideoista. Näin ollen kyselyssä haluttiin selvittää, millaisista asioista järjestöt haluaisivat tehdä yhteistyötä ja millaisesta yhteistyöstä olisi hyötyä. Kyselystä ja sen ensimmäisistä tuloksista kerroimme aiemmin täällä. Kunta- ja maakuntayhteistyötä …

Lue lisää

6. Kumaja kävi kylässä Helsingin Tyttöjen Talossa

mariuusitalo-herttua_uutiskirje
Kumajalla on usein ilo kohdata erilaisia järjestöjä. Lähes jokaisella kohtaamisella yllätymme yhä uudelleen siitä, kuinka hienoja asioita järjestöt tekevätkään. Jotta muutkin saisivat ainakin välähdykseltä tutustua toisiinsa, alamme esitellä järjestöjä pienessä sarjassa.

Ensimmäisenä pääsemme kurkistamaan Helsingin Tyttöjen Taloon Oppaanamme toimii Helsingin Tyttöjen Talon johtaja Mari Uusitalo-Herttua. Kuvassa hän seisoo Tyttöjen Talon feministiseinän edessä. Tyttöjen Talo pähkinänkuoressa Loisto Setlementissä Pääkaupunkiseudulla tehdään sosiaalista …

Lue lisää

7. Kumaja aluekoordinaattorina Itä-Uudellemaalla aloittaa Elisa Lipponen

taulu_naaman_edessa_uutiskirje
Kumajan aluekoordinaattorina Itä-Uudellemaalla aloittaa 15.3. Elisa Lipponen.

Elisan työpiste tulee Porvoon Yhdistyskeskus ry:n tiloihin ja hänelle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen elisa.lipponen@kumaja.fi.

Tervetuloa Elisa!