Kumaja verkosto

Kumahdus 4/2018

Hei,

Huhtikuun kumahdus saapuu tässä. Kumahdus on uutiskirje Kumajan uusimmista kuulumisista ja tapahtumista. Saat uutiskirjeen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa.

Aiheina tällä kertaa
 1. Kumajan kuulumiset
 2. 100 järjestöä pohti Uudenmaan palvelustrategiaa
 3. Uudenmaan järjestöt ja sote-uudistus -seminaari 17.4. Hyvinkäällä
 4. Järjestökaista vie järjestöjen teemat maakuntavaaleihin
 5. Yhteistyöllä ja verkostoilla tehokkaampaa edunvalvontaa, sanovat järjestöt
 6. Nyland2019 och Kumajas organisationsträff i Helsingfors
 7. Kumajan järjestökierros jatkuu

1. Kumajan kuulumiset

tapahtuma-kumaja-19
Aurinko lämmittää jo ja meille Kumaja-kumppanuusverkostossa se nostaa esiin uutta strategiakasvustoa. Kevään aikana nimittäin työstämme tiiviisti Uusimaa2019-hankkeen kanssa Uudenmaan maakunnan erilaisia ohjelmia ja strategioita tuomalla niihin järjestöille tärkeitä näkökulmia ja teemoja.

Palvelustrategiasta järjestimme 5.4. suuren työpajapäivän, josta voit lukea alla enemmän. Työ on alkamassa myös maakunnan osallisuusohjelman suhteen. Mikäli järjestönne on kiinnostunut osallistumaan strategiatyöhön tai kommentoimaan luonnoksia, kannattaa seurata viestintäämme.

Kuluva kevät on jännittävää aikaa myös sote- ja maakuntauudistukselle. Maakunta-, sote- ja valinnanvapauslait käsitellään eduskunnassa tänä keväänä. Uudistuksen aikataulusta voit lukea alueuudistus.fi-sivuilta.

Kumaja viestii verkossa

Kumajan verkkosivut löytyvät osoitteesta kumaja.fi.
Verkkosivuilla kerrotaan aina uusimmat uutisemme sekä ilmoitetaan ensimmäisenä tulevista tapahtumistamme.
Somessa pääset seuraamaan Kumajaa Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja LinkedInissä

2. 100 järjestöä pohti Uudenmaan palvelustrategiaa

puhelin_ruuvit_sakset_uutiskirje
Uudenmaan maakunnan palvelustrategian valmistelu sai vankkaa evästystä torstaina 5.4., kun palvelustrategiaa kokoontui pohtimaan 100 sosiaali- ja terveysalan järjestön edustajaa.

Päivän aikana koottiin eri työpajoissa järjestöjen näkemyksiä muun muassa siitä, miten sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuus ja saavutettavuus toteutuvat Uudellamaalla, millainen on ehjä palvelukokonaisuus ja miten terveys- ja hyvinvointieroja kavennetaan.

Tilaisuuden avannut sote-osallisuusjohtaja Pirjo Marjamäki kertoi palvelustrategian asettavan sosiaali- ja terveyspalvelujen tarjonnan …

Lue lisää

3. Uudenmaan järjestöt ja sote-uudistus -seminaari 17.4. Hyvinkäällä

tunnelin päästä näkyy taivas
Kumaja on mukana Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry:n 17.4. Hyvinkääsalissa järjestämässä seminaarissa Uudenmaan järjestöt ja sote-uudistus.

Ohjelma
 • 15.00 Sote-uudistus Uudellamaalla Pirjo Laitinen-Parkkonen, johtaja, Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä
 • 15.15 Järjestöjen rooli sote-uudistuksessa Ulla Kiuru, erityisasiantuntija, SOSTE
 • 15.30 Järjestöt vaikuttamassa sote- ja maakuntauudistuksessa Jaana Pirhonen, hankepäällikkö, Kumaja
 • 16.00 Järjestöjen osallisuustyöpaja: Mihin asioihin järjestöt haluavat vaikuttaa tulevassa sotessa? Millä tavoilla?
 • 16.45 Järjestön viestintä ja brändäys Heidi Korva, viestinnän asiantuntija, Communiké
 • 17.30 Asukasinfo …
Lue lisää

4. Järjestökaista vie järjestöjen teemat maakuntavaaleihin

jrjestkaista_uutiskirje
Sote-järjestöille syksyllä 2018 (näillä näkymin) järjestettävät maakuntavaalit ovat erittäin tärkeät. Vaaleissa puhutaan ja niissä valitut päättäjät päättävät niin sote-palvelujen järjestämisestä maakunnassa kuin useista järjestöjen toimintaedellytyksiin liittyvistä kysymyksistä.

Kumaja on yhdessä Keski-Uudenmaan Yhdistysverkoston Kumppanuudella soteen ja kuntiin -hankkeen kanssa aloittamassa syksyn maakuntavaaleihin tähtäävää vaalikampanjaa.

Osana vaalikampanjaa on avattu Järjestökaistan oma verkkosivu osoitteessa kumaja.fi/jarjestokaista.

Lue lisää

5. Yhteistyöllä ja verkostoilla tehokkaampaa edunvalvontaa, sanovat järjestöt

tapahtuma-kumaja-3
Järjestöt toivovat tiiviimpää yhteistyötä vaikuttamis- ja edunvalvontatoiminnassa. Yhteistyö hyödyttää etenkin, kun vaikuttamistyötä tehdään koko maakunnan tasolla. Vaikuttamisen koettiin myös olevan uskottavampaa, kun taustalla on laaja järjestöjoukko.

Tämä selkeä viesti nousee esiin Kumajan järjestökyselyn kysymyksessä siitä, millaisesta yhteistyöstä järjestöt hyötyisivät eniten tulevaisuudessa. Kumaja toteutti vuodenvaihteessa 2017-2018 kyselyn uusmaalaisille sote-järjestöille.

Verkossa toteutettuun kyselyyn saatiin yli 200 vastausta järjestöiltä. Kyselyn tarkoituksena oli muun …

Lue lisää

6. Nyland2019 och Kumajas organisationsträff i Helsingfors

valkoinen tussitaulu ja erivärisiä tusseja
Kumaja och Nyland2019 inbjuder svenskspråkiga organisationer inom social- och hälsovårdssektorn med verksamhet i Nyland till

en organisationsträff fredagen den 27 april kl. 9-12 i Helsingfors (exakt adress informeras senare)

Avsikten med tillfället är att möjliggöra för de svenskspråkiga organisationerna att delta i planeringen av servicestrategin för Nyland. Avsikten är att höra organisationernas åsikter och förslag om frågeställningar som skall ingå …

Läs mera

7. Kumajan järjestökierros jatkuu

juhanres_kaijuyrttiaho_eskot_uutiskirje
Kumajalla on usein ilo kohdata erilaisia järjestöjä. Lähes jokaisella kohtaamisella yllätymme yhä uudelleen siitä, kuinka hienoja asioita järjestöt tekevätkään. Jotta muutkin saisivat ainakin välähdykseltä tutustua toisiinsa, alamme esitellä järjestöjä pienessä sarjassa.

Maaliskuussa pääsimme kurkistamaan ESKOT ry:n Helsingin Klubitalon arkeen (kuvassa). Helsingin Klubitalo, joka on yksi viidestä ESKOT ry:n Klubitalosta, tarjoaa mielenterveyskuntoutujille ja muille psykososiaalista tukea tarvitseville mahdollisuuden osallisuuteen sekä polkuja työn tai opintojen pariin.

Lue lisää
Vierailimme myös Keski-Uudenmaan Kehitysvammaisten Tuki ry:ssä. Yhdistyksen toiminnan perusta on vertaistuki ja kehitysvammaisten hyvinvoinnin tukeminen.

Lue lisää