Ajankohtaista uusimaalaiset.fi -palvelusta

 Aihe: Tiedotamme

Kumaja kyseli asiantuntija Anu Häkkiseltä uusimaalaiset.fi -palvelun kuulumiset. Juttu sisältää myös perustietoa palvelusta niille, jotka eivät ole vielä siihen ehtineet tutustua.

1. Kerro tiiviisti mikä uusimaalaiset.fi on?

Uusimaalaiset.fi-palvelu kokoaa Uudenmaan alueen järjestöjen ja yhdistysten ja muiden yleishyödyllisten toimijoiden tarjoamaa tukea ja toimintaa yhteen paikkaan. Toimijaksi rekisteröityvät yhdistykset viestivät tarjoamistaan mahdollisuuksista mahdollisille uusille kiinnostuneille toimintaansa, tapahtumiaan ja vapaaehtoistehtäviään koskevien ilmoitusten kautta.

Palvelun kautta voi hakeutua mukaan toimintaan ja löytää itselleen, läheiselleen tai asiakkaalleen tukea arkeen matalan kynnyksen toiminnasta tai merkityksellistä tekemistä kansalais- ja vapaaehtoistoiminnan parista.

2. Miksi järjestöjen kannattaa käyttää sivustoa?

Järjestöille palvelu mahdollistaa oman toiminnan ajantasaisen ja kohderyhmiä saavuttavan viestimisen.

Tietoa alueen järjestötoiminnasta hakevat sivustolta niin kuntalaiset, heidän läheisensä kuin kuntien palveluohjaajat ja asiakastyötä tekevät.

Matalan kynnyksen toiminnan löytyminen yhdestä osoitteesta helpottaa niiden kohderyhmien hakeutumista tuen pariin. Palvelu mahdollistaa ilmoitetun toiminnan viemisen muihin verkkosivuihin ja -palveluihin avoimen rajapinnan kautta.

(Lue Uusimaalaiset.fi palvelussa ilmoittamisesta täällä ja rekisteröidy ilmoittajaksi täällä.)

3. Mitkä ovat sivuston seuraavat kehittämisaskeleet?

Järjestöjen toiminnasta kiinnostuneiden entistä parempi palveleminen”

Missionamme on ylläpitää palvelua, jossa Uudenmaan alueen asukkaiden arkea ja hyvinvointia parantava toiminta löytyy nopeasti ja helposti yhdestä osoitteesta. Tähän liittyen, testasimme vuonna 2020 yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa ratkaisua, jossa järjestöjen toimintaa koskevia tietoja vietiin visuaaliseen, käyttäjäystävälliseen karttanäkymään.

Espoon kaupungin kanssa tehty kokeilu antoi meille eväitä kehittää palveluamme vieläkin visuaalisemmaksi ja helppokäyttöisemmäksi, jotta järjestöjen toiminta olisi helposti löydettävissä, eri tiedonhakijoiden tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin vastaten.

”Järjestöjen toiminta kattavasti esiin eri kanaviin”

Lisätäksemme palveluumme ilmoitetun toiminnan näkyvyyttä myös sivuston ulkopuolella, tiivistämme yhteistyötä muiden verkkopalvelujen ja -alustojen kanssa. Avoimen rajapintamme keinoin, pystymme viemään toimintaa koskevia tietoja kuntien verkkosivuille ja muille hyvinvointitoimintaa esitteleville alustoille. Visionamme on tilanne, jossa alueen järjestöjen tarjoamaa tuki, toiminta ja vapaaehtoistehtävät ovat alueen asukkailla kattavasti näkyvillä.

Haluatko vaikuttaa järjestötiedon tulevaisuuteen?

Kehittämistyön tueksi keräämme palvelusta palautetta kävijäkyselyn muodossa 15.2. – 26.2. Kävijäkysely on suunnattu kaikille palvelusta tietoa hakevan roolissa toimiville. Vastanneiden kesken arvotaan palkintoja – löydät kyselyn palvelun etusivulta www.uusimaalaiset.fi

Linkit:

https://www.uusimaalaiset.fi/ilmoita-uusimaalaiset-fi-palvelussa/

https://www.uusimaalaiset.fi/rekisteroityminen/

https://www.espoo.fi/fi-FI/Kokeilu_osoitti_Palvelukartta_helpottaa_(189972)

Lisäys: Keusoten Allianssi ja uusimaalaiset.fi järjestävät yhdessä 10.3. Toiminta esiin! Uusimaalaiset.fi-palvelu yhdistyksen viestinnän työkaluna -tilaisuuden. Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan Teamsin välityksellä, miten uusimaalaiset.fi -alusta tuo oman järjestösi/yhteisösi toimintaa esiin. Saat vinkkejä ja selkeää opastusta uusimaalaiset.fi -työkalun käytöstä.

 Tässä ilmoittautumislinkki tilaisuuteen https://link.webropolsurveys.com/EP/0A66D7B2689C321B. Tilaisuuden järjestää Keusoten Allianssi yhdessä uusimaalaiset.fi kanssa.

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.