Kumaja kylässä: Hangon Katulähetys ry

 Aihe: Järjestöt, Kumaja kylässä

Syyskuussa Kumaja sai kyläillä Hangon Katulähetys ry:ssä. Monipuolista toimintaa esitteli meille toiminnanjohtaja Kauko Laaksamo. Kuvassa mukana myös Naisten pajan opiskelija Heidi Holappa ja toiminnanohjaaja Hanna Manner.

1. Järjestö ja toiminta pähkinänkuoressa.

Hangon Katulähetys ry:n toiminta lähti liikkeelle 1980-luvulla päihdeongelmasta selvinneiden ihmisten kautta ja työssä oli alussa mukana myös seurakunnan diakoniatyö. Toiminta oli aluksi lähinnä pullakirkkoja ja vierailuja asiakkaiden kotiin sekä tukiasumiskokeiluja vankilasta vapautuville. Päiväkeskustoiminta käynnistyi syksyllä 1989 ja sen toiminta herätti asiakaskunnassa heti kiinnostusta, koska Katulähetyksen työ tunnettiin jo tuolloin Hangossa.

Yhdistyksen kuntouttavan työtoiminnan juuret ovat Päiväkeskuksen toiminnassa, puuverstaassa ja Vaappupajaprojektissa. Näiden seurauksena toimintaan on vakiintunut useita kuntouttavan työtoiminnan muotoja, kuten Naisten paja, Puupaja, Remonttipaja sekä Temppeli kirppis. Kuntouttavaa työtoimintaa on tehty jo 16 vuotta ja sen piirissä on tällä hetkellä 55 henkilöä.

Päiväkeskus tarjoaa asiakkailleen vaihtoehdon viettää aikaa viihtyisissä ja kodinomaisissa tiloissa, sekä lounaan edulliseen hintaan. Toiminnan tarkoituksena on asiakkaan elämänhallinnan kokonaisvaltainen tukeminen. Päiväkeskuksen kautta on mahdollista päästä myös työharjoitteluun tai työkokeiluun.  Palvelujamme käyttävät ihmiset, joilla on, tai on ollut päihteiden kanssa vaikeuksia, asunnottomat, sekä vankilakierteessä olevat. Myöskin eläkeläiset ja työttömät ja muuten apua tarvitsevat voivat käyttää palvelujamme.

2. Mikä on tärkein asia järjestöjen välisessä yhteistyössä?

Järjestöjen välisessä yhteistyössä voidaan jakaa kokemuksia omasta työstä sekä oppia toisilta eri työmuodoista ja siitä miten ne on toteutettu. Lisäksi kokemusten jakaminen auttaa jaksamaan.

3. Minkälaisia terveisiä haluatte lähettää sote-ja maakuntavalmisteluun?

Toivoisin, että järjestöjen tarpeet esimerkiksi rahoitukseen liittyen huomioitaisiin ja muukin tuki jatkuisi myös soten toteutuessa.

Kenestä haluaisitte kuulla tässä järjestösarjassa seuraavaksi?

Vänstugan Tammisaaressa

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.