Kumaja Kylässä: Phoenix ry

 Aihe: Järjestöt, Kumaja kylässä

Kumaja kävi Helsingin Kalliossa tutustumassa Phoenix non-profit-hautomoon, jonka sateenvarjon suojissa toimivat tällä hetkellä pakolaisten yrittäjyyttä ja työllisyyttä tukeva Start-up Refugees, naisten uraverkosto Howtomo ja ikäihmisten arvokasta vanhuutta edistävä Mummodisko. Heillä on tällä hetkellä käynnissä ensimmäinen avoin haku non-profit-hautomoon.

Järjestö ja sen toiminta pähkinänkuoressa?

Phoenix ry perustettiin aikanaan mahdollistamaan Start-up Refugeesin -toiminta. Nyt Phoenixin suojissa toimii myös Phoenix non-profit-hautomo, voittoa tavoittelemattomien ideoiden ja toimijoiden hautomo ja tsemppaamo. Hautomo tarjoaa ratkaisuja moniin yhdistystoiminnan ja kansanliikkeiden pulmakohtiin. Mukana oleville yhdistyksille on tarjolla yhdeksän tukimuotoa, johon kuuluu niin apu oman idean kirkastamiseen sekä viestinnän ja brändityön tuki kuin olennaiset elementit varainhankintaan ja konseptointiin.

Uusien jäsenten haku vuodelle 2020 on auki 30.11.2019 asti. Olennaista hyvällä hakijalla on, että se on löytänyt elämää mullistavan idean, jolla parannetaan ihmisten elämänlaatua. Ideaa varten ei tarvitse olla edes valmista yhdistystä, vaan olennaista on halu muuttaa maailmaa paremmaksi ja saada isommat muskelit ja asiantuntemusta tavoitteen saavuttamiseen.

Hautomo-ohjelman kautta pääsee kasvattamaan omaa ideaansa samalla, kun saa apua Phoenixin verkostolta, johon kuuluu yrityksiä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä.

Lue lisää hausta täällä bit.ly/haehautomoon tai englanniksi täällä bit.ly/phoenixincubator

Mikä on tärkein asia järjestöjen välisessä yhteistyössä?

Verkostoissa tärkeintä on ihmiset. Verkostojen voima on se, miten voidaan yhdessä tekemällä ja ajatuksia jakamalla paremmin vaikuttaa ydinasioihin, siihen mikä kullekin on se toiminnan kohde tai tavoite. Verkostoissa inspiroidaan ja inspiroidutaan, saadaan uudenlaisia näkökulmia ja synnytetään oivalluksia.

Minkälaisia terveisiä haluatte lähettää sote-valmisteluun?

Toivomme, että yhteistyön ilmapiiri lisääntyy, jotta niiden ihmisten hyvinvointi, joita varten toiminta on tarkoitettu, paranee.

Kenet haluatte haastaa seuraavaksi tähän juttusarjaa?

African Care ry, jolla on vaikuttavaa toimintaa niin Suomessa kuin Somaliassakin.

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.