Kumajan esittelykierros – Elisa Lipponen

 Aihe: Verkosto

Kumaja on kyläillyt innokkaasti uusmaalaisten järjestöjen luona ja aiomme ehdottomasti jatkaa järjestöihin tutustumista. Samalla kuitenkin huomasimme, että emme ole kovinkaan paljoa kertoneet meistä kumajalaisista. Korjaammekin tämän esittelemällä itseämme hiukan enemmän. Ensimmäiseksi päästetään ääneen Elisa, joka on kuvassa aurinkoisessa Porvoossa.

Sinä pähkinänkuoressa, eli lyhyt esittely

Olen Elisa Lipponen, valtiotieteiden maisteri ja Kumajan aluekoordinaattori Itä-Uudellamaalla. Harrastan aladivarijalkapalloa, hiihtoa ja musiikin kuuntelua.

Kuinka päädyit järjestöhommiin ja tähän hankkeeseen?

Innostuin kunnolla yliopistolla politiikasta ja aktivismista ja toimin useassa eri järjestössä ja liikkeessä. Tätä kautta aukeni ensimmäinen palkkatyö järjestökentällä ja sillä tiellä olen edelleen. Kumajan paikka löytyi ihan työilmoituksen kautta. Työtehtävät vaikuttivat sen verran kiinnostavilta ja osaamiseeni sopivilta, että päätin hakea.

Mitä terveisiä lähetät sote- ja maakuntavalmisteluun?

Toivon, että etenkin heikoimmassa asemassa olevien palveluiden mutkaton saatavuus varmistetaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatiossa mennään eteenpäin, toisin kuin nyt näyttää. Tavoite edellyttää myös järjestökentän toimintamahdollisuuksien turvaamista pelkän markkinavetoisuuden sijaan.

Lisäksi toivon, että valtakunnan tason valmistelussa huomioitaisiin paremmin Uudenmaan erityistarpeet.

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.