Maakuntatreffeillä työstetään kunnallisten ja maakunnallisten vaikuttajatoimielinten yhteistyötä

 Aihe: Uusimaa

Uudenmaan kuntien nuorisovaltuustojen sekä vammais- ja vanhusneuvostojen työseminaarissa mietitään maakuntaan perustettavien vaikuttajatoimielinten tehtäviä ja suunnitellaan yhteistyön tapoja maakunnan ja kuntien toimielinten välille.

21. marraskuuta Vantaalla järjestettävässä tilaisuudessa vaikuttajatoimielinten jäsenet pääsevät myös tutustumaan toisiinsa ja verkostoitumaan.

Kutsu tilaisuuteen on lähetetty Uudenmaan kunnille, jotka välittävät tiedon vaikuttajatoimielimilleen. Maakuntatreffeille on kutsuttu mukaan myös edustajia Uudenmaan maakunnallisesta nuorisovaltuustosta ja vammaisneuvostosta, joiden toimintaa pilotoidaan jo erillisissä hankkeissa.

Maakuntaan perustetaan vaikuttajatoimielimet nuorille, vammaisille ja vanhuksille

Maakuntalakiluonnoksen mukaan maakunnan on asetettava asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien turvaamiseksi maakunnallinen nuorisovaltuusto, vammaisneuvosto ja vanhusneuvosto.

Vaikuttajaryhmien perustaminen on yksi tapa varmistaa, että nuorten, vammaisten ja vanhusten ääni kuuluu myös sen jälkeen, kun kunnille kuuluneet palvelut siirtyvät maakunnan vastuulle.

Myös kuntien vaikuttamistoimielimet jatkavat toimintaansa, keskittyen kuntien tehtäviin kuuluviin palveluihin. Siksi on tärkeää sopia yhdessä tavoitteista ja toimintatavoista hyvissä ajoin.

Tilaisuuden järjestelyissä Uusimaa 2019 -hanketta tukevat Vantaan kaupunki ja Uudenmaan järjestöjen kumppanuusverkosto Kumaja.

Lisätietoja:

Katja Syvärinen
Projektipäällikkö, osallisuus ja järjestöyhteistyö
katja.syvarinen@uusimaa2019.fi
050 463 7673

Pirkko Excell
Osallisuusvalmistelija
pirkko.excell@uusimaa2019.fi
050 374 7633

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.