Uudenmaan maakunnan ensimmäistä alueellista hyvinvointikertomusta ja -suunnitelmaa valmistellaan yhteistyössä

 Aihe: Uusimaa

Uusimaa 2019 -hanke, joka valmistelee Uudenmaan maakuntaa, on aloittanut ensimmäisen alueellisen hyvinvointikertomuksen valmistelun. Alueellinen hyvinvointikertomus ja on tärkeä strategisen johtamisen väline ja sote-lakiehdotuksessa sen kokoaminen on määritelty yhdeksi maakunnan tehtäväksi. Alueellinen hyvinvointikertomus määrittelee, mitä maakunta tekee asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi sekä eriarvoisuuden vähentämiseksi. Se myös kuvaa maakunnan yhteistyötä kuntien ja järjestöjen kanssa.

Uudellamaalla järjestöjen kehittäjäryhmä on tärkeässä roolissa määrittelemässä järjestöjen roolia ja osallistumisen tapoja alueellisen hyvinvointikertomuksen ja -suunnitelman kokoamisessa. Järjestöjen kehittäjäryhmä käsitteli aihetta kokouksessaan 11.12.2018 ja aiheesta jatketaan 11.2.2019 kokouksessa. Samoin alueellista hyvinvointikertomusta ja -suunnitelmaa käsitellään kevään mittaan Kumajan järjestämissä tapaamisissa eri alojen järjestöille.

Tavoitteena on, että ensimmäinen versio Uudenmaan alueellisesta hyvinvointikertomuksesta ja -suunnitelmasta olisi valmis vuoden 2019 loppuun mennessä. Tällöin mahdollisesti syksyllä 2019 vaaleilla valittu maakuntavaltuusto saisi sen käsittelyyn heti vuoden 2020 alussa.

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.