Vammaisjärjestöt tapasivat Tulevaisuuden sote-keskusten valmistelijoita

 Aihe: Järjestöt, Sote, Uusimaa

Vammaisjärjestöjen vaikuttajaverkosto, Uudenmaan vammaisneuvosto ja Kumaja kutsuivat Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin valmistelijat keskustelemaan sote-uudistuksen etenemisestä helmikuussa. ”Tavoitteena esteetön ja saavutettava Tulevaisuuden sote-keskus!” otsikolla teemoitetun tilaisuuden keskustelun keskeisin kysymys, koski vammaisten henkilöiden, vammaisjärjestöjen ja vammaisneuvostojen mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa Tulevaisuuden sote-keskusten valmisteluun niin että vammaisten henkilöiden tarpeet tulisivat niissä huomioitua.

Valmistelu hyvinvointialueilla on eri vaiheissa. Vantaa-Kerava ja Keski-Uusimaa ovat osallisuuden suhteen jo hyvässä vauhdissa. Itä-Uudellamaalla on tehty suunnitelmia, Länsi-Uusimaa ja Helsinki ovat vielä alkuvaiheessa. Paikallisten vammaisneuvostojen ja neuvottelukuntien perustamiseen kaivattiin vielä lainsäätäjän ohjausta. Toiveena vammaisjärjestöjen puolelta on, että valmistelussa esteettömyys ja saavutettavuus olisi huomioitu mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Sekä osallistujien että alustajien yhteinen toive oli, että keskustelu jatkuu valmistelun edetessä teemakohtaisilla tapaamisilla. Keskustelu- ja yhteistyökanavat ovat nyt auki myös vammaissektorilla.

 

Lisätietoja sekä tilaisuudesta että vaikuttajaverkoston toiminnasta antavat Heikki Majava (heikki.majava@hun.fi) ja Aapo Rantanen (aapo.rantanen@invalidiliitto.fi).

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.