Kumaja kylässä: Vihdin Invalidit ry

 Aihe: Järjestöt, Kumaja kylässä

Kumaja haastatteli Vihdin Invalidien puheenjohtaja Kirsi Ihalaista, joka aloitti tehtävässään vuoden vaihteessa. Vinkki haastatteluun tuli Lohjan Seudun Invalideilta.

Järjestö ja toiminta pähkinänkuoressa

Vihdin Invalidien toiminnan tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ja toimintarajoitteisten ihmisten tasavertaisia mahdollisuuksia ja täysivaltaista toimintaa. Yhdistyksemme valvoo oikeuksia ja toisaalta toimintamme on myös mukavaa yhdessäoloa. Jäseniimme voi kuulua myös muita kuin toimintarajoitteisia henkilöitä. Nuoria kaivataan toimintaan mukaan, koska jäsenemme ovat tällä hetkellä pääasiassa yli 60-vuotiaita. Yhdistyksestämme on seuraavalla kaudella edustus myös vammaisneuvostossa, joka kokoontuu keskimäärin neljä kertaa vuodessa.  

Kerhomme kokoontuu syksystä alkaen joka kuukauden toiseksi viimeinen tai viimeinen torstai klo 14-16 Nummelan seurakuntakeskuksessa.  Kerhon ohjelmaan kuuluu bingoa, laulua tai muuta ohjelmaa, kuten syyskaudella digineuvontaa. Hankimme kerhoomme välillä myös luennoitsijoita puhumaan ajankohtaisista teemoista. Lisäksi järjestämme retkiä teatteriin ja konsertteihin.

Mikä on tärkein asia järjestöjen välisessä yhteistyössä?

Yhteistyö mahdollistaa esimerkiksi sen, etteivät suunnitellut retket kaadu siihen, että lähtijöitä olisi liian vähän. Suuremmalla porukalla myös retkien kustannukset pysyvät kurissa. Yhdessä saadaan enemmän tehtyä, kun monessa yhdistyksessä aktiivitoimijoita on vain muutama. Haasteena on ensin löytää nämä muiden yhdistysten aktiivitoimijat. Yhteistyötä voisi tehdä myös ihan tietotaitoa lainaamalla tai pitämällä kursseja yhdessä.  

Minkälaisia terveisiä haluatte lähettää sote-valmisteluun?

Eniten yhdistystämme huolestuttaa miten käy Länsi-Uudenmaan vammaiskuljetusten kanssa. Miten kuljetukset tulevat toimimaan haja-asutusalueilla. Lisäksi askarruttaa se, miten budjettiasiat menevät apuvälineiden osalta ja etenkin silloin, kun tarve näihin tulee yllättäen.  

Kenet haluattehaastaa seuraavaksi tähän juttusarjaan? 

Vihdin Reumayhdistys ry 

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.