Uudenmaan järjestöjen yhteisöt kokoontuivat kehittämään rooliaan

 Aihe: Tiedotamme

Järjestöjen yhteisöt eri puolilla Uuttamaatta ovat järjestökentän tärkeä voimavara. Kumaja on kehittänyt myös järjestöjen yhteisöjen keskinäistä yhteistyötä ja viimeisin tapaaminen järjestettiin 25.11.2020. Aiheena oli tällä kertaa järjestöjen yhteisöjen rooli Kumajan työn jatkajana ja yhteistyö järjestöjen sote-muutostukiohjelman kanssa, jota EJY ry vetää vuosina 2021-2023, mikäli STEAn tuki toteutuu suunnitellusti. Sote-muutostukeen voi tutustua tarkemmin täällä. EJY  kokosi järjestöjen yhteisöiltä näkemyksiä siitä, mitä sote-muutostuki voisi olla.

Järjestöjen yhteisöiltä toivotaan entistä vahvempaa alueellista järjestökentän kokoamista ja koordinointia ja tiiviimpää keskinäistä yhteistyötä, jotta Uudenmaan järjestöverkosto vahvistuu edelleen. Järjestöjen yhteisöt ovatkin tarttuneet toimeen. Aktiivisuudesta kertoo myös se, että Uudenmaan Tulevaisuuden sote-keskuksien ohjausryhmissä järjestökenttää edustaa järjestöjen yhteisöt. Itä-Uudellamaalla nimitys ohjausryhmään on tulossa, ja Helsingissä, jossa järjestöjen yhteisöä ei ole, järjestöjä edustaa Kumajan hankepäällikkö Jaana Pirhonen.

Paikalla oli edustajia EJY ry:stä, Vantaa Järjestöringistä, Porvoon Yhdistystykeskuksesta, Loviisan järjestöistä, Lohjan Apuomenasta, Keski-Uudenmaan Yhdistysverkostosta, Hyvinkään yhdistyksistä sekä Kotkan Korttelitalo Viikarista.

Lue myös

Kirjoita hakusi ja paina Enter.